Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
torstai 1. elokuuta 2013
Karppaajan Tiramisu
Olen ihastellen katsellut herkullisia kuvia Tiramisu-kakuista blobeissa, ajatellen että miten sokerittomana ja viljattomana pystyisi sellaisen toteuttamaan. Niin, että se olisi vielä hyvääkin. Päätin kokeilla omaa versiota Tiramisusta. Tulikin sitten oikein makean ystävien lempikakku, ihana suklainen Tiramisu.
Tiramisu (12 ann.)
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl makeutusjauhetta
1 dl mantelijauhoa
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 dl kahvia ja vajaa 1 tl rommiesanssia
makeutusnestettä
Täyte:
2 dl kuohukermaa
makeutusneste
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
150-200 g sokeritonta suklaata (Brunberg)
Koristeeksi:
kaakaojauhetta
suklaaraastetta
Vatkaa munat ja makeutusjauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut mantelijauho, kaakao-ja leivinjauhe siivilän läpi muna-makeutusjauhevaahtoon. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa 7-8 min.
Vatkaa täytteeksi tuleva kerma vaahdoksi ja makeuta se makeutusnesteellä.
Valmista kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele suklaa sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada suklaakerma kulhoon ja nosta pakastimeen jäähtymään n.15 min. Vatkaa sähkövatkaimella kylmä suklaakerma vaahdoksi.
Irrota torttupohja leivinpaperista ja leikkaa kahtia, nosta toinen levyistä tarjoiluvadille ja lisää puolet kostutuksesta. Levitä kermavaahto pohjan päälle tasaisesti. Nosta päälle toinen levy ja kostuta sekin kahviseoksella.
Kuorruta tiramisu suklaakermalla esim.pursottamalla haluamallasi tavalla. Tiramisu koristellaan kaakaojauheella ja suklaalastuilla.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)