Blogiarkisto

torstai 1. elokuuta 2013

Karppaajan Tiramisu



Olen ihastellen katsellut herkullisia kuvia Tiramisu-kakuista blobeissa, ajatellen että miten sokerittomana ja viljattomana pystyisi sellaisen toteuttamaan. Niin, että se olisi vielä hyvääkin. Päätin kokeilla omaa versiota Tiramisusta. Tulikin sitten oikein makean ystävien lempikakku, ihana suklainen Tiramisu.








                                                       Tiramisu (12 ann.)

                               Pohja:
                                4 kananmunaa
                                1,5 dl makeutusjauhetta
                                1 dl mantelijauhoa
                                0,5 dl kaakaojauhetta
                                1 tl leivinjauhetta
 
                                Kostutus:
                                1 dl kahvia ja vajaa 1 tl rommiesanssia
                                 makeutusnestettä

                                 Täyte:
                                 2 dl kuohukermaa
                                  makeutusneste

                                 Kuorrutus:
                                 2 dl kuohukermaa
                                 150-200 g sokeritonta suklaata (Brunberg)
                           
                                  Koristeeksi:
                                  kaakaojauhetta
                                  suklaaraastetta

Vatkaa munat ja makeutusjauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut mantelijauho, kaakao-ja leivinjauhe siivilän läpi muna-makeutusjauhevaahtoon. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa 7-8 min.
Vatkaa täytteeksi tuleva kerma vaahdoksi ja makeuta se makeutusnesteellä.
Valmista kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele suklaa sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada suklaakerma kulhoon ja nosta pakastimeen jäähtymään n.15 min. Vatkaa sähkövatkaimella kylmä suklaakerma vaahdoksi.
Irrota torttupohja leivinpaperista ja leikkaa kahtia, nosta toinen levyistä tarjoiluvadille ja lisää puolet kostutuksesta. Levitä kermavaahto pohjan päälle tasaisesti. Nosta päälle toinen levy ja kostuta sekin kahviseoksella.
Kuorruta tiramisu suklaakermalla esim.pursottamalla haluamallasi tavalla. Tiramisu koristellaan kaakaojauheella ja suklaalastuilla.