Blogiarkisto

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Herkullista Pääsiäistä!








Meille ilmestyi ihan yllättäen kiirastorstai-iltana ihania pääsiäissuklaita testaukseen. Pitkin viikkoja olimme etsiskelleet sokerittomia pääsiäissuklaita kaupoista, mutta aivan  turhaan, niitä ei löytynyt. Netistäkin katsoin, tulos oli sama. Muistan hämärästi ostaneeni edellisinä vuosina pieniä Ovetti-merkkisiä sokerittomia pääsiäismunia, mutta niiden valmistus on varmaan lopetettu.
No, aivan yllättäen mieheni oli löytänyt Punnitse&Säästä-puodista tälläisiä ihania kuvassa näkyviä herkkuja. Isompi paketti sisältää yhden ison sokerittoman suklaamunan, ksylitolilla makeutettuna. Se on Plamilin valmistama, maidoton&sokeriton tuote. Ainesosat ovat kaakaovoi, soijajauho, ksylitoli, kaakaomassa ja soijalesitiini. Makutestauksen perusteella se oli hyvää suklaata, miedolla makeutuksella. Ulkonäkö oli ihan oikean suklaamunan oloista ja hyvin koossa pysyvää, suklaasta pystyi murtamaan pienenkin  herkkupalasen. Siis kaiken kaikkiaan hyvä tuote, nätissä paketissakin vielä.
Toinen pääsiäisherkku oli Siestan Pääsiäispupu-lahjarasia, sisältäen 120 g pieniä carobilla makeutettuja pupuja foliopapereissaan. Ainesosat ovat palmuöljy, carob, soija, auringonkukkalesitiini (tuote on kofeiiniton, toisin kuin kaakaopohjaiset suklaat). Näitä ei maultaan oikein voinut  suklaaksi sanoa, maku ei ollut oikein makeakaan, ehkä kaukaisesti muistutti toffeeta. Carob taitaa muutenkin olla sellainen , että sen makuun täytyy totutella. Söpö pupupaketti tämä oli, mutta ei maultaan meidän suosikkimme.
Makutestimme voittaja oli siis Plamilin pääsiäissuklaamuna, kauniissa paketissa kiva viedä vaikka lahjaksi pääsiäisenä. Nyt sitten vaan herkkujen ääreen, nauttimaan kiireettömästä pääsiäisestä!



                                                               Hyvää Pääsiäistä!