Blogiarkisto

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Karppaajan pita-kebab



Meillä on jo pitkään haaveiltu herkullisesta kebabista, mutta eipä tee mieli niitä vehnäjauholättysiä popsia. Aloinkin suunnitella viljatonta pitaleipää. Hetken piti miettiä, että miten sellainen pitaleipä saataisiin tehtyä ja pysymään koossakin vielä. Karppaus.infon sivuilta löytyi taas hyviä reseptejä. Sieltä löysin Karppileivän reseptin, joka erinomaisesti sopii pitaleiväksi.  Leipä on nopeatekoinen ja soveltuu esimerkiksi ruskistettujen Poutun kebab-lastujen kanssa. Toki aina parempaa tulee, jos itse tekee kebab-lihankin alusta alkaen. Mutta pikaisempana versiona valmiit lastut ovat aika näppäriä.







                                                     Pitaleipä (4 leipää)
                                           
                                                250 g rahkaa
                                                3 kananmunaa
                                                8 rkl mantelijauhoa
                                                1 tl leivinjauhetta
                                                vähän suolaa

Sekoita aineet yhteen. Lisää tarvittaessa mantelijauhoa, jos taikina tuntuu liian löysältä. Muotoile 4 taikinakekoa leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa 15-20 min.

Paista Poutun kebab-lastuja paistinpannulla rapeiksi. Laita viipaloidut tomaatit, mietoa chilivalmistetta (Santa Maria Yellow Chili), suolakurkut, salaatinlehdet ja salaatinkastike kulhoihin tarjoiluvalmiiksi. Ja sitten syömään!