Blogiarkisto

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kinuskiunelma


Kakkublogien ihania kuvia katsellessani olen usein miettinyt, miten mantelijauhoilla ja makeutusaineella voisi saada aikaan yhtä näyttäviä kakkuja kuin sokerilla ja vehnäjauhoilla. Alan olla sitä mieltä, että aika lähelle samaa lopputulosta voi ainakin päästä. Niinpä päätin kokeilla rohkeasti kinuskikakun leipomista näin kesälomakauden kunniaksi.






                                                     KINUSKIUNELMA
                     
                                               6 kananmunaa
                                               2,5 dl makeutusjauhetta tai
                                               4 tl makeutusnestettä
                                               2,5 dl mantelijauhoja
                                               0,5 dl kookosjauhoja
                                               2,5 tl psylliumia / fiberhuskia
                                               2 tl leivinjauhetta

                                               Täyte:
                                               2 dl vispikermaa
                                                muutama tippa makeutusnestettä
                                               sokeritonta ranskalaista aprikoosihilloa
                                                  ( St.Dalfour)

                                               Kinuski:
                                                4 dl vispikermaa
                                                2 dl makeutusjauhetta

                                                Koristeeksi ja reunoille:
                                                4 dl vispikermaa
                                                 koristehelmiä

 Vatkaa kananmunat kovaksi vaahdoksi ja lisää sekaan makeutusjauhe tai -neste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita ne sihdin läpi varovasti sekoittaen munavaahdon sekaan.
Paista irtopohjavuoassa (vuoka voideltu ja mantelijauhotettu) 175 asteessa n. 25 min.

Kun kakku on jäähtynyt, halkaise se puoliksi. Kostuta kakkua maidolla. Täytteeksi laita makeutusaineella makeutettua kermavaahtoa ja hilloa.

Sekoita kinuskia varten kerma ja makeutusjauhe kattilassa. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen. Saa keitellä aika   kauan, että väri ja koostumus alkaa muistuttaa kinuskia. Mulla jäi vielä vähän liian vaaleaksi. Kun kinuski on valmista, jäähdytä vähän aikaa ja kaada sitten jääkaappikylmän kakun päälle.

Vatkaa kerma ja pursota/levitä kakun reunoille ja päällekin sopii pursotella koristeita.Taisin laittaa hiukan punaista koristelugeeliä kukkiin ja koristehelmiä tietysti.





Pakko sanoa vielä, että on kyllä kinuskisen hyvää...