Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
lauantai 26. lokakuuta 2013
Kääretorttu
Löysin vanhasta joululehtisestä yllättäen karppaajallekin sopivan kääretorttureseptin. Reseptissä oli ihan käytetty mantelijauhoja, ei tarvinnut itse edes muokata ohjetta yhtään. Kääretorttupohja pysyi hyvin koossa ja tuli ilman sokeriakin aika kuohkeaksi. Itse makeutin taikinan Hermesetas-makeutusnesteellä, mutta aivan hyvin makeutusjauhekin käy, sitä laittaisin 1 1/2 dl. Alkuperäisessä ohjeessa oli täytteenä rahkakermavaahto puolukoilla ja suklaarouheella sekä kuorrutuksena kermavaahtoa ja suklaarouhetta samoin. Yritän vähän vähentää kermalla ja voilla lotraamista, joten tällaiset kuorrutukset jätettiin nyt väliin. Hyväähän se oli näinkin ja juhliin voi sitten tehdä kääretortun kuorrutuksen ja suklaarouheen kanssa.
Kääretorttu
4 kananmunaa
3 tl Hermesetas-nestettä
1 dl Mantelijauhoa
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
makeutusnestettä
ranskalaista ST.Dalfour vadelma-granaattiomenahilloa
Vatkaa kananmunat ja makeutusneste kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 6-7 min. Ripottele leivinpaperille makeutusjauhetta ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Vatkaa täytteen kerma pehmeäksi vaahdoksi ja makeuta se. Levitä vadelma-granaattiomenahillo pohjan päälle ja samoin levitä kermavaahto hillon päälle tasaisesti. Kääri rullalle leivinpaperin avulla. Nosta jääkaappiin hetkeksi mehevöitymään ja sitten herkuttele!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiva taikina kääretortulle. Mantelijauho antaa vielä hyvää makuakin. Tätä täytyy kokeilla joskus.:)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, on herkullista ja vielä nopea tehdäkkin :)!
VastaaPoistaKäykö perunajauhon tilalle Pofiber-perunakuitujauhetta ?
VastaaPoista