Blogiarkisto

lauantai 21. joulukuuta 2013

Suklaa-tuorejuustohalkoVanhempi tyttäreni palasi opiskelupaikkakunnaltaan kotiin joululomalle ja innostui heti joululeipomisista. Hänen mielijouluherkkunsa on, jo perinteiseksi ja jokavuotiseksi meillä muodostunut, suklaa-tuorejuustohalko. Resepti on alunperin karppaus.infosta löydetty. Meillä on tuorejuuston määrää vähennetty puoleen, jotta maku olisi lempeämpi. Alkuperäisessä ohjeessa sitä on 400 g.
 Suklaana olemme käyttäneet yleensä Brunbergin Sokeritonta Suklaata, vaniljatiivistettä/vaniljasokeria voi myös lisätä, jos haluaa. Tytär teki sulatetusta suklaasta vielä koristeen päälle, kylmässä suklaakuvio jähmettyy nopeasti.
Jouluhalko perinteisesti tehdään pitkulaiseksi halkoa muistuttamaan, mutta meillä on tehty siitä eri muotoversioita. Tällä kertaa muoto on hyvin kakkumainen kauniin pyöreän muodon takia.
Tämä on mahtavan makuinen herkku, jota pitää joka joulu saada!
                                                           Suklaa-tuorejuustohalko ( 8 ann.)

                                              100 g sokeritonta tummaa suklaata
                                               50 g voita
                                               200 g maustamatonta tuorejuustoa
                                               1 dl Hermesetas-jauhetta
                                               2 dl vispikermaa

                                             Koristeluun:
                                             sokeritonta suklaata sulatettuna
                                             klementiinin lohkoja


Laita suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikrossa alhaisella teholla. Sekoita kunnes se on tasaista. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuustoon vaahdotettu kerma ja makeutusaine. Lisää suklaasula ja vatkaa edelleen, kunnes seos on samettimaista ja sopivan kiinteää. Levitä suklaa-tuorejuustomassa lautaselle haluamasi muotoiseksi. Laita suklaakuvio "kakun" pinnalle ja pane jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai paremminkin seuraavaan päivään. Ennen tarjolle laittamista koristele vielä klementiinin lohkoilla.