Jamie Oliverin reseptejä reippaasti soveltaen meilläkin tehtiin Uudenvuodenaatoksi kalkkunapiirasta. Tämä versio taitaa kyllä muistuttaa hieman enemmän perinteisiä suomalaisia piiraita. Nyt kun kaikkia kinkkuja ja kalkkunoita saa kaupoista edullisesti, mekin hankimme tässä muutama päivä sitten kalkkunafileen. Kalkkuna maustettiin, paistettiin uunissa ja herkuteltiin salaatin kanssa. Kummasti sitä vielä jäikin ja jotain käyttöä sillekin oli keksittävä. Niinpä nuorempi tyttäreni pyöräytti siitä mökkireissulla kalkkunapiiraan. Piiraasta tuli ihan älyttömän hyvää, sitä voi kyllä suositella.
Piiraaseen sopii ihan yhtä hyvin savukalkkunakin, varmasti myös kinkun loputkin, jos niitä vielä joltain löytyy...
Kalkkunapiiras
100 g voita
2,5 dl mantelijauhoja
2 rkl kylmää vettä
2 dl juustoraastetta (emmental)
Pohja:
Täyte:
pieniä kalkkunapaloja (kypsiä)
pieniä paprikapaloja (makeaa suippopaprikaa)
Päälle:
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa (meillä sipulinmak.)
paprikajauhetta
1 dl juustoraastetta
Voi ja mantelijauho nypitään keskenään. Lisätään kylmä vesi ja 2 dl juustoraastetta ja sekoitetaan. Levitetään piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
Pohja täytetään kalkkuna- ja paprikapaloilla.
Kermaan sekoitetaan kananmunat, paprikajauhe, 1 dl juustoraastetta. Seos kaadetaan täytteiden päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min.
Nyt sitten juhlistamaan Vuoden 2015 vaihtumista. Niinhän se on , että Uusi Vuosi tuo aina mukanaan uudet kujeet!
Toivotan kaikille Oikein Hyvää ja Onnellista Vuotta 2015!