Blogiarkisto

perjantai 23. elokuuta 2013

Kätteni töitä



Viime viikonloppuna Pori Folkissa Korsmanin talossa oli oikein mukava, perjantaina hyvin aurinkoinenkin, tunnelma. Lauantaina sää ei niin suosinut, mutta ei se tahtia haitannut. Asiakkaita kävi tasaisesti koko päivän ja musiikki oli hyvää. Kuvailin Folkin jälkimainingeissa myyntipöydän antimia:

Kivi-ja arpakuutiokorviksia

Organza-rintakoruja

Akryylihelmikorviksia




Vähähiilihydraattinen Masaliisa


Kun perjantai-siivous on tehty ja koti näyttää jälleen siistiltä, tekee mieli jotain hyvää. Tänään se oli masaliisaa tai mokkaruutuja tai millä nimellä sitä nyt sitten haluaakaan kutsua. Eikä ole todellakaan mikään laihduttajan leivonnainen, voita tulee ihan mukavasti taikinaan :). Mutta tavattoman herkullista se on...




                                                   Masaliisaa (n.8 ann.)
                                 
                                                3 munaa
                                                125 g vähäsuolaista voita (sulatettuna)
                                                2 dl mantelijauhoa
                                                1 dl kookosjauhoa
                                                1-2 tl leivinjauhetta
                                                2-3 rkl kaakaojauhetta
                                                2 tl Hermesetas-nestettä

Munat vatkataan vaahdoksi. Sekaan lisätään sulatettu voi (jäähdytettynä) ja Hermesetas-neste.
Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja siivilöidään munaseokseen.Taikina levitetään esim.18x25 cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle. Paistetaan 175 asteessa n.15 min.

                                                  Kuorrute:
                                                 100g sokeritonta tummaa suklaata
                                                 1-2 rkl voita
                                                 1-2 rkl kermaa
                                                  nonparelleja/kookoshiutaleita

Suklaa pilkotaan kulhoon paloina ja lisätään voi. Ne sulatetaan mikrossa miedolla teholla hitaasti ja sekoitellaan välillä. Kun suklaa on sulanut kokonaan, lisätään kerma joukkoon.
Kuorrute levitetään jäähtyneen pohjan päälle ja koristellaan esim.nonparelleilla.