Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
tiistai 8. joulukuuta 2015
Mangoraakakakku
Näin juhlapyhien aikoihin kaipaa usein jotain näyttävää tarjottavaa kahvipöytään. Löysin tähän tarkoitukseen erinomaisen reseptin ruoka.fi sivustolta. Tämä kakku oli siellä nimeltään helppo raakakakku-mangojuustokakku, minusta ihan nimensä mukainen, melko nopsasti tehtävä kakku. Se sopii myös allergisille, koska on maidoton, gluteeniton ja makeutuksena vain rusinat ja agavesiirappi. Tein oman kakkuni mahdollisimman vähäisellä makeutuksella ja laitoin pohjaan rusinoita vain 0,5 dl ja täytteeseen 4 rkl agavesiirappia. Tämä oli jo ihan riittävän makeaa ainakin meidän perheen mielestä.
Pohja:
2,5 dl kuorimattomia manteleita
1dl cashew-pähkinöitä
2 rkl agavesiirappia (tai hunajaa)
1 dl rusinoita
ripaus suolaa
2 rkl sulatettua kookosöljyä
Täyte:
3,8 dl cashewpähkinöitä (liotettuna)
300 g pakastettuja mangokuutioita
5 rkl agavesiirappia
0,3 tl suolaa
1 tl jauhettua luonnon vaniljaa
0,5-1 sitruunan mehu
2 tl raastettua sitruunan kuorta
8 rkl kookosöljyä sulatettuna
1 rkl lucumajauhetta
Kuorrutus:
300 g pakastettuja mangokuutioita sulatettuna
2 tl sitruunan mehua
2 rkl psylliumia ( Urtekram)
Tee ensin pohja: jauha mantelit ja cashewit karkeaksi rouheeksi esim.monitoimikoneella. Lisää loput aineet ja sekoita. Rusinat saavat jäädä karkeammaksi rouheeksi. Painele taikina irtopohjavuuan (halk.25 cm) pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Siirrä jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Täyte: soseuta tehosekoittimella siivilöidyt ja huuhdellut pähkinät ja sulatetut mangokuutiot kuohkeaksi kermaksi. Yhdistä agavesiirappi, suola, vanilja, sitruunanmehu ja raastettu kuori sekä lucuma ja jatka sekoittamista. Lisää lopuksi sulatettu kookosöljy ja anna tehosekoittimen käydä jonkin aikaa, kunnes saat kuohkean ja sileän seoksen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta tai sitruunanmehua. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjataikinan päälle ja siirrä pakastimeen n.1/2 tunniksi. Valmista sillä aikaa kuorrutuksen mangosose.
Kuorrutus:
Tehosekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Levitä jähmettyneen täytteen päälle ja siirrä kakku vielä pariksi tunniksi jääkaappiin. Koristele raakakakku vielä ennen tarjoilua esim.ananaskirsikoilla tai säilykemangoviipaleilla.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)