Blogiarkisto

lauantai 2. marraskuuta 2013

Mustikkapiirakka ja kevyt maitokastike




Yritin etsiä sellaista piirakkareseptiä, jossa ei olisi ylenmäärin rasvaa tai kermaa ja löytyihän se. Tässä piirakkapohjassa (ohje alunperin karppaus.infon sivuilta) on vain kananmunaa, kookosjauhoa, mantelijauhoa, levinjauhetta ja makeutusta. Mulla jauhoina oli lähes kokonaan kookosjauhoa, sehän antaa jo itsessään mukavasti makeutta. Kaveriksi marjapiiraalle tein kevyen maitokastikkeen, toki jäätelö tai kermavaahtokin sopisivat. Mustikoita ostin ihan kaupan pakastealtaasta, kotimaisia tietenkin.

                                                      Mustikkapiirakka (8 ann.)
                                                        3 kananmunaa
                                                        reilu desi kookos- tai mantelijauhoa
                                                       1 tl leivinjauhetta
                                                       1 tl Hermesetas-nestettä
                                   
                                                        täyte:
                                                       200 g kotimaisia mustikoita
                                                       Steviatomusokeria 1/2 rkl ja perunajauhoa 1/2 rkl

Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne kevyesti käännellen kananmunan joukkoon. Lisää makeutusneste.
Levitä taikina pyöreän piirakkavuuan päälle ja mustikat sen päälle. Sekoita Steviatomusokeri ja perunajauho yhteen ja laita siivilän läpi mustikoiden päälle. Perunajauho vähän vie kosteutta mustikoista ja tomusokeri tuo makeutta. Paista 175 asteessa n. 20 min.Jäähdytä piirakka ja lisää vielä koristeeksi Steviatomusokeria sihdin läpi.
                                                         Maitokastike:
                                                          6 dl maitoa
                                                          3 rkl Maizena-maissitärkkelystä
                                                          1 tl Hermesetas-nestettä

Sekoita kattilassa maito, maissitärkkelys ja makeutusneste. Kuumenna seosta  koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä hiljalleen kiehuen muutama minuutti (joukkoon voisi laittaa vaniljajauhetta tai vaniljaesanssia). Tarjoa lämpimänä mustikkapiiraan kanssa.





6 kommenttia:

  1. Vitsi siitä onkin aikaa kun oon tehnyt viimeksi mustikkapiirakkaa, taisi olla joskus kesällä. Maitokastike on varmasti herkkua mustikkapiiraan kera :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kesäinen herkku se onkin, mutta sopii hyvin näin marraskuullekin :). Voi vaikka muistella kesää sitä syödessä :)

      Poista
  2. Mietin just, että minulla olisi kaikkia noita aineksia paitsi Hermesetas -nestettä. Voiskohan sen korvata Stevialla? Saisin päiväkahville taas jotain uutta.

    VastaaPoista
  3. Onpas makoisan kuuloinen piirakka. Tuo pohja kuulostaa myös mainiolta, että sitä pitää varmasti testata meilläkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, välillä vähän kevyempi ja rasvattomampi piirakkataikina :)

      Poista