Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
sunnuntai 8. syyskuuta 2013
Pannukakkua
Kokeilin pitkästä aikaa pannukakkua mantelijauhoilla vanhalla Luontaisnetin reseptillä. Hyvinkin pannukakun makuista, pehmoista herkkua siitä tuli. Luontaisnetin mukaan uunipellillinen pannaria sisältää 10 g hiilihydraatteja, kun nesteenä on kerma-vesiseos. Ja siis puhutaan ihan kunnon vispikermasta. Nesteenä voisi tietenkin käyttää maitoakin, raakamaitokin sopisi erinomaisesti, mutta hiilareita on silloin pikkuisen enemmän, n.40 g. Minusta kerma-vesiseos teki pannarista herkkujen herkun!
Pannukakku vaatii aina seurakseen kermavaahtoa (makeutusnesteellä makeutettu)ja sokeritonta mansikkahilloa tietenkin.
Pannukakku (uunipellillinen)
4 kananmunaa
1,5 dl kermaa ja 6 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia / fiber huskia
1,5 dl mantelijauhoa
50 g voita sulatettuna
Vatkaa munat ja puolet nesteestä. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää taikinaan voisula jäähdytettynä ja loput nesteestä. Anna seistä hetken. Paista 175 asteessa n.40-50 min.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)