Blogiarkisto

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Nuoren Neidin Ajokorttikakku



Nuorempi tyttäristäni sai eilen sen kauan odotetun ajokortin, jippii! Oli juhlinnan aika, todellakin! Iso etappi taas elämässä saavutettu ja ikimuistoinen päivä hänelle (sekä koko perheellekin; joko loppuisi se  kuljettaminen harrastuksiin yms., jippii!).
Me juhlimme tietenkin  herkkujen äärellä hänen ajoluvan saamistaan. Teimme hänelle yllätyksenä Ajokorttikakun, jonka koristeena on Wiltonin Sparkle gel -kimallegeelillä piirretty auto. Täytyy myöntää, että muuten tein kakun kuorrutukseen ja koristeluun asti, mutta auton tekeminen jäi mieheni tehtäväksi. Ja sen muotoilu todellakin onnistui häneltä, siitähän tuli upea. Auton renkaat ovat Dammenbergin sokerittomia suklaanappeja ja suklaaraaste kakussa on Brunbergin sokerittomasta suklaalevystä.
Kookoskermavaahdon kanssa oli vähän vaikeuksia, mutta sekin sitten jotenkuten onnistui. Säilytän jääkaapissa kookosmaitoja ja huomasin nyt muutaman toimivan niksin kookoskerman erottelemiseen. Tein niin, että en jääkaapista purkin otettuani ravistanut sitä ollenkaan, vaan kaadoin vain maito-osan kulhoon varovasti. Jäljelle jäävän rasvaisen kerma-osan sitten vaahdotin sähkövatkaimella. Varsinaista vaahtoahan siitä ei saa, eikä kovin pitkään kannata vatkailla ettei mene rakeiseksi. Itse käytin vain kaksi purkkia kookosmaitoa, mutta se oli liian niukasti, joten reseptiin laitoin kolme purkillista. Jäljelle jäävälle kookosmaidolle voi sitten keksiä käyttötarkoituksia; sehän sopii leivontaan, ruuanlaittoon ja vaikka smoothieihin.



                                                        Ajokorttikakku (n.8 henk.)

                                                                 Pohja:
                                                        4 kananmunaa
                                                        1,5 tl Hermesetas-makeutusnestettä
                                                        2 dl mantelijauhetta
                                                        1,5 tl psylliumia
                                                         reilu 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat vaaleaksi vaahdoksi ja lisää sekaan makeutusneste. Sekoita jauhot, psyllium ja leivinjauhe, nostele varovasti munavaahdon sekaan.
Laitoin taikinan Ikean voideltuun silikoniseen sydänvuokaa ja paistoin 175 asteessa 25 min.
Kun kakku on jäähtynyt, se halkaistaan täyttämistä varten. Kostutukseen käytin Pommac lightia, muutkin limsat toki käyvät.
                                                         Täyte:
                                                       sokeritonta omena-ja aprikoosihilloa yhdistettynä
                                                       1 nektariini viipaleina

Kun kakun alin osa on kostutettu, hillosekoitusta levitetetään kakun väliin. Nektariini viipaloidaan ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet laitetaan hillon päälle. Kakun toinen puoli päälle ja samoin kostutus siihen.
                       
                                                        Kuorrutus:
                                                         50 g Sokeritonta suklaata (Brunberg) sulatettuna
                                                         3 purkkia kookosmaitoa (Santa Maria Extra Creamy, 200 ml)
                                                         makeutusnestettä
                                                         Wiltonin Sparkle gel-kimallegeeli (vaal.sin.)
                                                          2 sokeritonta tummasuklaanappia
                                                         50 g Sokeritonta suklaata raastettuna

Ikean sydänkakkuvuuassa on mukavasti keskellä kakkua syvennys, johon sain sulatetun suklaan levitettyäni hyvin pysymään paikallaan. En ole aivan varma, miten se ilman syvennystä onnistuu, kannattaa toki kokeilla ja laittaa pakastimeen hetkeksi, jotta suklaa jähmettyisi nopeasti. Näin tein myös Ikean kakkuvuuan kanssa, ei sitten tarvitse kookoskermaa levittäessä pelätä suttaavansa suklaata. Riittää ehkä n.15 min pakastimessaoloajaksi.
Erottele kookosmaito ja kerma ja vatkaa kermaosa sähkövatkaimella. Makeuta kerma makeutusnesteellä. Levitä sitten kookoskerma kakun reunoille veitsellä. Koristele suklaaraasteella kookoskermaosat ja piirrä kimallegeeelillä auto jähmettyneen suklaan päälle. Laita vielä renkaat autoon suklaanapeista.