Blogiarkisto

perjantai 13. elokuuta 2021

Valkoviinimarjapiiras hunajakuorrutuksella


 Olen tykästynyt Yes Girlin resepteihin ja selkeästi lempparini on Yes Girlin Terveellinen Mustikkapiirakka. Olen sitä tehnyt monella eri täytteellä; mustikoilla, omenaviipaleilla, erilaisilla marjasekoituksilla ja nyt valkoviinimarjoilla. Omanlaisekseni olen sitä muokannut tekemällä kuorrutetta aina kaksinkertaisen määrän, jotta sitä hunajaista makeutta tulisi siihen oikein reilusti. Terveellisempää siitä kyllä tulee ihan alkuperäisen ohjeen mukaisesti eli puolittamalla tämä minun ohjeeni kuorrutuksen määrä.
Tykkään siitä, että pohjan makeus tulee vain kypsistä banaaneista, eikä lisättyä sokeria ole pohjassa lainkaan. Ja nimenomaan banaanien on hyvä olla kypsiä, raaan oloisista banaaneista ei makeutta niin tulekkaan.
Välillä mökillä tätä tehdessä ei ole ollut sauvasekoitinta käytössä, silloin olen haarukalla soseuttanut banaanit ja lusikalla sekoittanut aineet sekaisin. Hyvää on tullut niinkin.

Tällä kertaa kokeilin tehdä piirakan  perusfoliovuokaan (halk. 24 cm), mutta isompikin piirakkavuoka on usein ollut käytössä.

                                        Valkoviinimarjapiiras hunajakuorrutuksella (glut., maidoton)

Pohja:
2 kypsää banaania
2 kananmunaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl Ceylonin kanelia
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa

Päälle:
Valkoviinimarjoja (tai mustikoita/mansikoita/omenaviipaleita/vadelmia)

Hunajakuorrutus:
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,75 dl hunajaa
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (ei sulateta)
ripaus suolaa

Aloita soseuttamalla banaanit sauvasekoittimella. Lisää muut aineet ja surauta ne sauvasekoittimella tasaiseksi.
Kaada taikina piirakkavuokaan ja lisää valkoherukat taikinan päälle.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ihan vaikka lusikalla ja ripottele käsin marjojen päälle.

Paista 175 asteisessa  uunissa 45 min. 


                                            Marjaisia piirakkahetkiä sinulle!