Ystävänpäivän aamun brunssille tein ihan ensimmäistä kertaa sydänsuklaita valmiista suklaasta.
Muottina käytin silikonisia sydänsuklaamuotteja. Sen pakkauksen ohjeen mukaan sulatin sokeritonta tummaa suklaata n.125 g (suositus oli 100-150 g) mikrossa melko hitaasti pikkuhiljaa. Täytteet pyydettiin laittamaan muotin pohjalle ensin, käytin täytteenä kookoshiutaleita, kuivattuja mulperimarjoja, mantelirouhetta ja pähkinöitä. Sulatettu suklaa lusikoidaan täytteen päälle tasaisesti. Lopuksi sydänsuklaita jäähdytetään jääkaapissa vähintään tunnin ajan, jotta suklaat jähmettyvät.
Ainekset:
100-150 g sokeritonta suklaata
kookoshiutaleita
kuivattuja mulperimarjoja
pähkinöitä
mantelirouhetta
Tykkäsin kyllä, että silikoninen sydänmuotti toimi tosi hyvin. Suklaa irtosi mainiosti muotista ja sydämistä tuli kauniita. Ehkä seuraavalla kerralla laittaisin ensin vähän suklaata muotin pohjalle ja vasta sitten täytteen ja lopuksi taas sulaa suklaata. Näin täytteen saisi kokonaan piilotettua suklaan sisään. No, eihän se tietty haittaa vaikka täytteet näkyisivätkin hieman, on sitten helpompi valita, minkä ottaa...
Hyvää ystävänpäivää !