Blogiarkisto

torstai 25. syyskuuta 2014

Ruokapöydän väri vaihtoon
Minulla on  jo pitkään ollut haaveissa hankkia valkoinen ruokapöytä keittiöömme. Vanha pöytämme on mäntypuinen, hyvä, tukeva pöytä, mutta tummanruskea. Jotenkin sen tumma väri  on alkanut kyllästyttää ja tuntuu kuin se tekisi koko keittiön tummanoloiseksi. Nyt päätin,että asialle on tehtävä jotain. Pöydän pinta hiottiin, jotta siihen tarttuisi hyvin maali. Pöydän jalat ovat valkoiset, joten niitä ei tarvinnut maalata.  Hankin maalit; Otex tartuntapohjamaalin sekä Futura Aqua 20 kalustemaalin. Futuran valitsin, koska siinä on mukana uretaania, joka ilmeisesti vähän edesauttaa tasaisen maalipinnan muodostumista. Välineiksi ostin superlontelan Otexia varten ja mohairtelan itse maalia varten.
Tästä se sitten alkaa...

Maalasin Otex-tartuntapohjamaalilla pöydän pinnan kertaalleen. Pinta näytti kyllä aika epätasaiselta vielä tässä vaiheessa.
Otex kuivui noin vuorokauden verran.
Sitten siirryttiin itse maalaamiseen. Yritin kovasti saada aikaan tasaista telamaalausjälkeä, mutta eihän siitä mitään tullut. Maalauskokemusta vaan on ihan liian vähän ja telan käyttö vaati oman tekniikkansa. Niinpä pyysin miestäni apuun ja maalausjälki oli jo ihan eri tasoa. Hän maalasikin pinnan kahtena peräkkäisenä päivänä, kuivumisaika taisi olla myös vuorokauden verran. Johan tumma pöydän pinta valkaistui...Nyt tuntuu siltä, että tuolitkin voisi maalata, niin ja olohuoneen tv-tason ja ........ :)