Blogiarkisto

lauantai 7. joulukuuta 2013

Kiireisen sokerittomat, gluteenittomat ja makoisat joulutortutKaiken kiireen keskellä olisi mukava saada nopeasti jotain jouluherkkua kahvipöytään tarjolle. Olen kokeillut aiemmin tehdä joulutorttuja gluteenittomista voi-ja lehtitaikinoista, mutta hieman huonolla menestyksellä. Taikinoita on yleensä ollut tosi hankala kaulita, ne ovat tarttuneet kiinni joka paikkaan, vaikka olen leivinpaperien välissä  kaulinnut. Mutta nyt löysin mieleiseni pakastetaikinan; italialaisen Schärin Millefoglie lehtitaikinan.
Millefoglie on joulukiireisen kotikokin pelastus, joka kannattaa aina pitää pakastimessa vierasvarana.Se on valmiiksi kaulittu helppo taikina, josta saa yhdeksän joulutorttua näpsäkästi. Taikina on helppoa käsitellä, ainakaan joulutorttumuottiin ei tarttunut yhtään. Se sulaa huoneenlämmössä 3 tuntia tai kuten meillä mikrossa alhaisella teholla muutamassa minuutissa. Se on hyvän makuinen, käy muuten suolaisiin ja makeisiin torttuihin.
Joulutortut (9 kpl)

Sulata Millefoglie-taikina mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan tai huoneenlämmössä. Avaa taikina varovasti pakkauksestaan taikinaa auki rullaten. Ota esim.joulutorttumuotilla taikinasta 9 joulutorttuaihiota. Jo aiemmin kannattaa keittää kuivatut luumut, soseuttaa ne ja makeuttaa makeutusnesteellä. Tietty muutkin sokerittomat soseet ja hillot käyvät, itse olen kokeillut välillä laittaa sokeritonta omenasosetta, joskus Piltti-soseitakin.

Ota joka toinen sakara tortusta ja paina se keskelle, voitele koko torttu kananmunalla ja laita luumusosetta keskelle torttua. Ja sitten uuniin 225 asteeseen vajaaksi kymmeneksi minuutiksi. Ennenkuin laitoin joulutortut tarjolle, ripottelin päälle Steviatomusokeria  sihdin läpi. Suosittelen joulutorttujen kanssa Marlin sokeroimatonta Premium Glögiä, mantelilastujen ja luomurusinoiden kera.