Näin kesäkurpitsan satokautena, kun omastakin puutarhasta tulee satoa ihan mukavasti, niin tulee etsittyä koko ajan uusia reseptejä joka puolelta. Kävikin niin mukavasti, että sain kummitädiltäni ihanan Kesäkurpitsakeiton reseptin ihan sattumalta. Meillä ainakin sitä kesäkurpitsaa on tullut jo lisättyä kastikkeisiin, munakkaisiin, salaattiin ja vaikka mihin. Satoa on tullut mukavasti pikkuhiljaa, että on voinut käytellä sitä rauhassa. Ja on sitä vähän pystytty muillekin jakamaan.
2 kesäkurpitsaa (koverra ainakin isommista siemenosa pois)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n.8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota/Luomu Reformi kasvisliemijauhetta (purkin ohjeen mukaan)
1 paketti Koskenlaskija Voimakasta
suolaa, pippuria
voita paistamiseen
(keiton päälle basilikaa silputtuna)
Suikaloi sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilassa voi ja kuullota sipulit.
Pilko kesäkurpitsat ja lisää ne kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi vähitellen.
Mausta pippurilla ja suolalla. Hauduta kunnes kesäkurpitsa on pehmeää.
Lisää pilkottu Koskenlaskija ja soseuta sauvasekoittimella.
Ihanaa sadonkorjuuaikaa !