Pitkin kesää on ollut mielessä, että pitäisi sitä paellaa tehdä, vaan eipä ole tullut tehtyä. Nyt vihdoin päätimme viettää kesän päättäjäisiä ja keskittyä tähän espanjalaiseen herkkuun. Sitä varten ei tarvita kuin kierrepoltin ja jonkinlainen paellapannu. Toki tätä voi tehdä sisätiloissa ja ihan vaikka paistinpannussakin. Meidän alkuperäinen reseptimme on vanhasta "Ruokamatka Maailmalle"- kirjasesta muokattu makumme mukaiseksi.
Paella on loppujen lopuksi melko nopeatekoinen, varsinkin kun paistaa kanat erikseen paistinpannulla heti ensimmäiseksi. Voihan sen paistamisen tehdä paellapannussakin, kypsyminen on ehkä vain vähän hitaampaa.
Paella (reilusti 4 ruokailijalle)
2 pkt yrtti-valkosipulimarinoituja broilerin minuuttipihvejä
oliiviöljyä paistamiseen
5 pientä (itsekasvatatettua)sipulia pilkottuna
4 valkosipulinkynttä viipaloituna
2,5 dl pitkäjyväistä Uncle Bens riisiä
1 l vettä kasvislientä varten
vajaa 2 rkl kasvisliemijauhetta
herne-maissi-paprikapakastepussi
170 g katkarapuja liemessä (Pirkka)
170 g jättikatkaravunpyrstöjä liemessä (Apetit)
vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja
kurkumaa
currya
1 sitruuna lohkottuna
persiljaa (itsekasvatettua) koristeeksi
Aloita kuutioimalla broilerpihvit pieniksi paloiksi. Paista ne kahdessa erässä paistinpannussa hyvin ruskistaen. Laita sitten paellapannu ja kierrepoltin käyttökuntoon ja lämpiämään.
Kiehauta sipulit oliiviöljyssä pehmeiksi ja lisää riisi pannuun. Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa. |
Kaada joukkoon kasvisliemi, lisää paistetut broilerinpalat, herne-maissi-paprika ja mausteet. |
Nyt haudutellaan puolisen tuntia. |
Koristellaan katkaravuilla, persiljalla, oliiveilla ja sitruunaviipaleilla. Eiköhän se olisi jo valmista? |
Paella valmiina herkuteltavaksi. |