Blogiarkisto

lauantai 26. lokakuuta 2013

Kääretorttu



Löysin vanhasta joululehtisestä yllättäen karppaajallekin sopivan kääretorttureseptin. Reseptissä oli ihan käytetty mantelijauhoja, ei tarvinnut itse edes muokata ohjetta yhtään. Kääretorttupohja pysyi hyvin koossa ja tuli ilman sokeriakin aika kuohkeaksi. Itse makeutin taikinan Hermesetas-makeutusnesteellä, mutta aivan hyvin makeutusjauhekin käy, sitä laittaisin 1 1/2 dl. Alkuperäisessä ohjeessa oli täytteenä rahkakermavaahto puolukoilla ja suklaarouheella sekä kuorrutuksena  kermavaahtoa ja suklaarouhetta samoin. Yritän vähän vähentää kermalla ja voilla lotraamista, joten tällaiset kuorrutukset jätettiin nyt väliin. Hyväähän se oli näinkin ja juhliin voi sitten tehdä kääretortun kuorrutuksen ja suklaarouheen kanssa.





                                                    Kääretorttu
                                  4 kananmunaa
                                  3 tl Hermesetas-nestettä
                                  1 dl Mantelijauhoa
                                  1/2 dl perunajauhoja
                                  1 tl leivinjauhetta

                                   Täyte:
                                   2 dl vispikermaa
                                   makeutusnestettä
                                   ranskalaista ST.Dalfour vadelma-granaattiomenahilloa

Vatkaa kananmunat ja makeutusneste kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 6-7 min. Ripottele leivinpaperille makeutusjauhetta ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Vatkaa täytteen kerma pehmeäksi vaahdoksi ja makeuta se. Levitä vadelma-granaattiomenahillo pohjan päälle ja samoin levitä kermavaahto hillon päälle tasaisesti. Kääri rullalle leivinpaperin avulla. Nosta jääkaappiin hetkeksi mehevöitymään ja sitten herkuttele!