maanantai 22. heinäkuuta 2013

Marjajäädyke


Tässä ensimmäinen kokeiluni sokerittomalla tomusokerilla;  kesäinen marjajäädyke. Ohje on alunperin uudesta Koti ja Keittiö-lehdestä. Jäädyke on hyvin raikas, marjainen ja makua pystyy vaihtelemaan, sen mukaan mitä marjoja haluaa käyttää. Käytin itse pakastemansikoita, mutta tuoreet marjat olisivat olleet ehkä parempi vaihtoehto. Lisäkkeeksi olisi ehkä sopinut itse keitelty mansikkakastike, valeltuna jäädykkeen päälle, mutta hyvää oli näinkin.


                                           Marjajäädyke (6 annosta)

                                2 prk (200g/purkki) maustamatonta
                                          tuorejuustoa
                                1 prk (200g) kermaviiliä
                                1,5 dl stevia-tomusokeria
                                300g  mansikoita tai muita marjoja maun mukaan
                                tuoreita marjoja /nonparelleja
                               
Vaahdota tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon kermaviili, tomusokeri ja hieman murskatut marjat. Sekoita ainekset tasaiseksi. Kaada seos jäädykevuokaan tai kakkuvuokaan (mulla oli Tupperware-jäädykevuoka). Anna jäätyä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli. Nosta jäädyke 5 minuutiksi huoneenlämpöön. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa tarjoilulautaselle. Voi koristella tuoreilla marjoilla tai nonparelleilla (niissä on kyllä sokeria eli ovat vain koristeena  :) ).