sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Karppaajan Hampurilainen


Lauantai-iltana teimme pitkästä aikaa hampurilaisia Karppaajien tapaan. Leipänä käytimme tietenkin Manteliunelmaleipiä (ohje jo aiemmin blogissani) ja jauhelihapihvit paistoimme grillissä. Hampurilaisen sisään laitoimme salaattia, tomaatin viipaleita, ketsuppia (sokeritonta), sinappia, cheddar-juustoviipaleen ja  suolakurkkua (sokeritonta). Tosi herkullista!


                                       
                                             Jauhelihapihvit (n. 4 henkilölle)
           
                                        400 g jauhelihaa
                                         0,5 dl Fibrexiä
                                        1,5 dl ruokakermaa (esim."Kolme juustoa")
                                        1 muna
                                        1 tl suolaa
                                        valkosipulia pilkottuna
                                        mausteita maun mukaan (paprikajauhetta, chiliä,
                                        timjamia, basilikaa)
                                       

Sekoita Fibrex maustetun ruokakerman joukkoon. Anna turvota n.10 min. Lisää muut aineet joukkoon. Vaivaa taikina ja muotoile siitä haluamasi kokoisia jauhelihapihvejä esim. leivinpaperin päälle. Paista grillissä valurautaisen parilan päällä kypsiksi.

                                       


2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen! Juuri eilen sanoin miehelle, että tarttis tehdä pitkästä aikaa hampurilaisia! ;D Kyllä itse tehty on aina itse tehty ja niin hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tuli sattumalta otettua valokuva aika hyvästä kuvakulmasta, juuri haukkaushetkellä suorastaan :)

    VastaaPoista