maanantai 28. syyskuuta 2015

Omenapiirakka




Omenapiirakka tuo ihania, herkullisia, syksyn  makuja kahvipöytään tullessaan. Nythän on parasta aikaa omenoiden suhteen, kotimaisia omenia on joka puolella saatavilla.
Tämä omenapiiras on gluteeniton, sokeriton ja lähes maidoton (voin pystyy korvaamaan jollain muulla rasvalla). Makeutuksena voi käyttää steviaa tai hermesetasta, jälkimmäistä noin 1 dl jauheena. Meillä piirasta herkuteltiin Ingmanin sokerittoman vanilja-vadelmajäätelön kanssa, mutta toki vaniljakastike tai kermavaahtokin sopii kaveriksi.




                                                               Omenapiirakka

                                                                4 kananmunaa
                                                                1 dl steviajauhetta ja 10 tippaa steviavaniljatippoja
                                                                2 dl mantelijauhetta
                                                                1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
                                                                3 tl leivinjauhetta
                                                                100 g sulatettua voita
                                                             
                                                                 Päälle:
                                                                muutama kotimainen omena kuorittuna ja viipaloituna
                                                                kanelia
                                                               (makeutusta)

Vatkaa kananmunat ja makeutusaine vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja viimeiseksi sulatettu voi. Sekoita.
Kaada taikina öljyttyyn piirakkavuokaan ja asettele omenaviipaleet piiraan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n.25 min.