lauantai 28. syyskuuta 2013

Omenapiiras kermaviilitäytteellä



Kun niitä omenia nyt sitten laitetaan, niin laitetaan sitten kunnolla ja paljon...Onneksi on omenapuu ihan omalla takapihalla ja omeniakin tuntuu aina vaan riittävän. Tällä kertaa tein omenapiirakan kermaviilitäytteellä, pohja on sama kuin jo aiemmin blogissani olevassa omenapiiraassa. Se vaan on niin hyvä piirakanpohjaohje, että käytän sitä mielelläni eri piiraissakin.






                                            Omenapiiras kermaviilitäytteellä

                              100 g voita (vähäsuolaista)
                              1 kananmuna
                              1 dl mantelijauhoa
                              0,5 dl kookosjauhoa
                              1 rkl psylliumia
                              1 tl leivinjauhetta
                              2 tl Hermesetas-nestettä
                              vanilja-aromia
                              vaniljajauhetta
                              tilkka kermaa

Vatkaa pehmennyt voi ja muna sekaisin. Lisää Hermesetas-neste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää koko ajan vatkaten. Vanilja-aromi kannattaa laittaa vasta tässä vaiheessa. Lisää lopuksi tilkka kermaa. Levitä taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan.

                                             Täyte:
                             2-3 kotimaista omenaa
                             kanelia, Karppisokeria
                             2 dl kermaviiliä
                             1 kananmuna
                             1 tl Hermesetas-nestettä
                             vaniljajauhetta

Kuori omenat ja viipaloi ne piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle kanelia ja Karppisokeria. Sekoita kermaviili, muna, Hermesetas ja vaniljajauhe yhteen ja kaada seos piirakkavuokaan. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa 20-30 min.