maanantai 26. toukokuuta 2014

Jauhelihapitsa (gluteeniton ja maidoton)


Kokeilin näin maanantai-iltanana tehdä ihan täysin maidotonta pitsaa, koska maito ei sovi ihan kaikille perheenjäsenillemme. Pohjaohjeen otin Karppaus.infon keskustelupalstalta suurten epäilysten siivittämänä. Pohjaan ei tule mitään muuta kuin kananmunaa ja suolaa, joten ajattelin sen maistuvan lähinnä munakkaalta. Arvailutin syöjiäkin, tietäisivätkö mitä aineksia pohjassa on, eivät arvanneet. Pohja oli hyvin tavallisen pitsapohjan oloinen ja mieto, en kyllä itsekkään olisi arvannut pelkäksi kananmunaksi. Lähinnä pitsan jäähtyessä pieni kananmunan maku alkoi tulla esiin. Nopeatekoinen ja hyvänmakuinen pitsapohja siis!

Täytteenä oli ihan perusjauhelihapitsatäyte, jota voi muunnella maun mukaan miten vaan. Uusi tuttavuus oli Tofutti "Mozzarella Style"kasvirasvavalmiste, täysin maidoton juustoraaste. Yllättävän hyvä pitsassa, vaikka ei tietenkään ruskistu ihan samalla tavoin kuin tavallinen juustoraaste. Taidan kokeilla sitä jossain muussakin ruuassa, ei hassumpaa.




                                                       
                                                      Jauhelihapitsa (pellillinen)

                                                          pitsapohja:
                                                          5 kananmunaa
                                                          1/4 tl ruususuolaa

                                                          päälle:
                                                          tomaattipyrettä
                                                          400 g jauhelihaa
                                                          kookosöljyä paistamiseen
                                                          1 tl ruususuolaa
                                                          paprikajauhetta, kurkumaa, valkosipulijauhetta
                                                          3 valkosipulinkynttä
                                                          1/2 suippopaprikaa
                                                           pitsamaustetta
                                                           2 tomaattia
                                                           Tofutti "Mozzarella Style"kasvisrasvavalmistepussi



Aloita pitsapohjan tekemisestä. Erottele kananmunanvalkuaiset ja -keltuaiset toisistaan. Laita valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi sähkövatkaimella. Keltuaiset sekoitetaan käsivatkaimella toisessa kulhossa. Lisää keltuaiset valkuaisvaahdon joukkoon ja lisää ruususuola. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n.15 min.

Pilko valkosipulit. Laita kookosöljyä paistinpannulle ja ruskista jauheliha. Mausta jauheliha paistamisen jälkeen. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää jauhelihan joukkoon.
Levitä tomaattipyrettä pitsapohjalle ja lisää sitten jauheliha-paprikaseos päälle. Ripottele pitsamaustetta jauhelihan päälle reilusti. Viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi ja laita ne pitsapohjalle. Ripottele "Mozzarella Style"-pussi pitsan päällimmäiseksi. Laita uuniin ja paista 200 asteessa n. 20 min.




2 kommenttia:

  1. Hei! Yllättävän monenlaisista aineksista saa ihan maistuvaa pizzaa ilman jauhoja. Hyvältä vaikuttaa myös tämä lisäksi maidoton versiosi. Oletko törmännyt kesäkurpitsasta valmistettuun pizzapohjaan? Sen voisi tehdä varmaankin myös Tofuttin kanssa. Ohje löytyy blogistani: http://badmamaskitchen.blogspot.fi/2014/05/gluteeniton-ja-jauhoton-pizza.html

    VastaaPoista
  2. Heippa! Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo kesäkurpitsapohja, pitääpä kurkistaa blogiisi. Kiitos vinkistä :)!

    VastaaPoista