lauantai 7. maaliskuuta 2015

Naistenpäivän Suppilovahverokeitto




Jos pakastimesta löytyy vielä suppilovahveroita, tai saahan niitä kaupastakin, niin nyt kannattaa tehdä huomiseksi Naistenpäiväksi herkullista suppilovahverokeittoa. Tai vinkata isännälle, että tällaista olis kiva saada. Tämä resepti on ollut meillä jo vuosia kovassa käytössä, alunperin se on löytynyt vanhasta Valion Juusto-lehtisestä. Tähän keittoon voi toki käyttää muitakin sieniä, kanttarelleja tms.pakastettuna tai tuoreina.
Alkuperäisessä ohjeessa laitetaan 2 rkl vehnäjauhoja,ns, suurustukseksi, mutta olen jättänyt ne viime aikoina kokonaan pois. Keitosta tulee tällöin ehkä vähän liemevämpää, meidän makuun ainakin juuri sopivaa.
Joukkoon laitetaan sulatejuustoa, meillä suosikki on perinteinen tai voimakas Koskenlaskija, mutta myös muut sulatejuustomerkit käyvät hyvin.
Keitto on nopeatekoinen ja herkullinen, sopii niin arkeen kuin juhlaankin, vaikka alkukeittona. Päälle vielä Mustaleima Emmental-juustoraetta, niin kyllä on herkkua!





                                                                Suppilovahverokeitto (3-4 ann.)

                                                        3 dl pakastettuja suppilovahveroita / 1 l tuoreita
                                                         1 sipuli
                                                         2 rkl voita
                                                         4-5 valkosipulinkynttä
                                                         1/2 tl hienonettua rosmariinia
                                                         1/4 tl mustapippuria
                                                         1/2-1 tl suolaa
                                                          (2 rkl vehnäjauhoja)
                                                          1 1/2 kasvisliemikuutiota
                                                          8 dl vettä
                                                         1 paketti Koskenlaskija-sulatejuustoa
                                                          1 prk ranskankermaa (150 g)
                                                          1/2 dl hienonnettua persiljaa


Hienonna sulatetut sienet ja sipulit. Ruskista ne kevyesti voissa kattilassa. Lisää mausteet, (jauhot) ja liemikuutiot. Kaada päälle vesi. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min. Lisää sulatejuusto ja sekoita kunnolla, kunnes juusto on sulanut. Sekoita joukkoon ranskankerma ja persilja.