lauantai 17. tammikuuta 2015

Gojimarjasuklaa




Tässä samalla kun kirjoittelen, maistelen tätä itse tekemääni raakasuklaata, mmmm..... on kyllä ihan onnistunutta. Löysin tämän hyvän reseptin Karita Tykän kirjasta "Raakaa ja makeaa", joka on muuten aivan ihana kirja. Siinä on upeat kuvat ja mielenkiintoisia makeita herkkureseptejä.
 Muuntelin reseptiä oman makuni mukaisesti vähentämällä puoli desiä raakakaakaojauhetta, koska minusta vähemmälläkin tulee kaakaonmakua riittävästi. Samoin käytin makeutuksena agavesiirappia ja vaniljasteviaa (Nutri Nick Stevia Drops,olisko ollut Ruohonjuuresta ostettu), vaikka alkuperäisessä ohjeessa suositellaan hunajaa (jopa 4-5 rkl). Parasta kuitenkin on, että makeutus, oli se sitten mikä tahansa, on juoksevassa muodossa.
 Vähensin myös gojimarjojen määrää puolella, toki niitä olisi voinut olla enemmänkin, makeuttahan ne tuovat. Koristeluun eli päälle ripotellen gojimarjoja voi vielä lisätä lopuksi. Itse en niitä kuitenkaan välittänyt laittaa.
 Lucumajauhe (perulaisesta lucuma-hedelmästä jauhettua jauhoa) oli minulle uusi tuttavuus, mutta halusin sitä tähän reseptiin kokeilla. Alkuperäisessä ohjeessa sitä ei ollut, mutta mielestäni se toi hyvän täyteläisen makean maun suklaaseen.
Tämähän on suorastaan terveyssuklaata; gojimarjat ovat ravinnepommeja, joissa on proteiineja, hivenaineita ja antioksidantteja ja raakakaakaojauhe taas sisältää magnesiumia, rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia!

                                                   






                                                    Gojimarjasuklaa (80 pientä tai 40 isompaa konvehtia)

                                                              200 g raakakaakaovoita
                                                               2 dl raakakaakaojauhetta
                                                               2 rkl sulatettua kookosöljyä (voi jättää pois)
                                                               2 rkl agavesiirappia (tai hunajaa tms.)
                                                               1 tl vaniljajauhetta
                                                               ripaus suolaa
                                                               1,5 dl gojimarjoja
                                                               1 dl lucumajauhetta
                                                               30 tippaa vaniljasteviaa
                                                               (koristeluun gojimarjoja)

Sulata raakakaakaovoi vesihauteessa. Lisää loput aineet gojimarjoja lukuunottamatta joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää gojimarjat suklaaseen.
Kaada suklaa konvehtimuotteihin, silikonisiin kuppikakkuvuokiin tai leivinpaperilla vuoratun pakasterasian pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Jos koristelet gojimarjoilla, tee se kun suklaa on vielä pehmeää. Jos laitoit suklaan pakasterasian pohjalle, leikkaa tai lohko se paloiksi jähmettymisen jälkeen.