sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vähähiilihydraattinen Omenamurupaistos



En mistään löytänyt perinteisen omenamurupaistoksen ohjetta karppausversiona, joten sellainen piti itse kehitellä. Siitä tuli jopa erinomaisen hyvän makuistakin. En näköjään nyt pääse eroon näistä omenoista millään, aina vaan omenareseptejä. Kai ne omenapuut onneksi pian alkavat tyhjenenemään...
Tämä omenamurupaistos on hyvää sellaisenaankin, mutta erityisen herkullista siitä tuli kermavaahdon ja sokerittoman jäätelön kanssa.

                     



                                                         Omenamurupaistos

                              4-5 kotimaista omenaa
                              Karppisokeria ja kanelia

                              Päälle:
                              100 g voita (vähäsuol.)
                              3 dl mantelijauhoa
                               vajaa 1 dl Karppisokeria

Poista omenista siemenkota. Kuori ne ja leikkaa lohkoiksi. Levitä omenalohkot voidellun pyöreän piirakkavuuan pohjalle. Ripottele niiden päälle vähän Karppisokeria ja kanelia. Kaada vuuan pohjalle 1/4 dl vettä. Sekoita käsin pehmeä voi, mantelijauhot ja Karppisokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos omenalohkojen päälle.
Anna paistoksen kypsyä 175 asteessa 30-35 min.