sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kesänpäättäjäispaella


Pitkin kesää on ollut mielessä, että pitäisi sitä paellaa tehdä, vaan eipä ole tullut tehtyä. Nyt vihdoin päätimme viettää kesän päättäjäisiä ja keskittyä tähän espanjalaiseen herkkuun. Sitä varten ei tarvita kuin kierrepoltin ja jonkinlainen paellapannu. Toki tätä voi tehdä sisätiloissa ja ihan vaikka paistinpannussakin. Meidän alkuperäinen reseptimme on vanhasta "Ruokamatka Maailmalle"- kirjasesta muokattu makumme mukaiseksi.
Paella on loppujen lopuksi melko nopeatekoinen, varsinkin kun paistaa kanat erikseen paistinpannulla heti ensimmäiseksi. Voihan sen paistamisen tehdä paellapannussakin, kypsyminen on ehkä vain vähän hitaampaa.

                                                                Paella (reilusti 4 ruokailijalle)

                                            2 pkt  yrtti-valkosipulimarinoituja broilerin minuuttipihvejä
                                             oliiviöljyä paistamiseen
                                            5 pientä (itsekasvatatettua)sipulia pilkottuna
                                             4 valkosipulinkynttä viipaloituna
                                             2,5 dl pitkäjyväistä Uncle Bens riisiä
                                             1 l vettä kasvislientä varten
                                             vajaa 2 rkl kasvisliemijauhetta
                                             herne-maissi-paprikapakastepussi
                                             170 g katkarapuja liemessä (Pirkka)
                                             170 g jättikatkaravunpyrstöjä liemessä (Apetit)
                                              vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja
                                              kurkumaa
                                              currya
                                              1 sitruuna lohkottuna
                                              persiljaa (itsekasvatettua) koristeeksi

Aloita kuutioimalla broilerpihvit pieniksi paloiksi. Paista ne kahdessa erässä paistinpannussa hyvin ruskistaen. Laita sitten paellapannu ja kierrepoltin käyttökuntoon ja lämpiämään.
                         

Kiehauta sipulit oliiviöljyssä pehmeiksi ja lisää riisi pannuun.
Kääntele kunnes riisi on läpikuultavaa.

Kaada joukkoon kasvisliemi, lisää paistetut broilerinpalat, herne-maissi-paprika ja mausteet.

Nyt haudutellaan puolisen tuntia.

Koristellaan katkaravuilla, persiljalla, oliiveilla ja sitruunaviipaleilla.
Eiköhän se olisi jo valmista?

Paella valmiina herkuteltavaksi.