lauantai 13. joulukuuta 2014

Vadelmainen raakasuklaakakku



Olen nykyään yrittänyt vältellä makeutusaineita kaikin tavoin, niidenhän nyt sanotaan olevan haitallisia jatkuvassa käytössä ainakin. Niinpä olen perehtynyt näihin trendikkäisiin raakaleivonnaisiin. Kaikenlaisia raakaruokakirjoja löytyy tällä hetkellä tosi paljon, samoin lehdissä on usein reseptejä. Tämän vadelmaisen raakasuklaakakun resepti löytyi luontaistuotekauppa Lifen joulunumerosta 2014. Alkuperäisessä ohjeessa oli lisätty pohjataikinaan maca-jauhetta ja ripaus chilijauhetta, ne jätin kyllä pois. Myös kuorrutteessa oli kaksinkertaisesti raakakaakaojauhetta, 2 dl, mutta minusta 1 dl on ihan riittävä. Raakakaakaon makuun on hyvä totutella vähitellen, joten aluksi pienikin määrä riittää. Makeutusta oli ohjeessa 0,5 dl , mutta minusta 0,25 dl tuo makeutta ihan riittävästi.
Tätä kakkua pitää tehdä toistekin, oli se niin hyvää...


   

                                                                  Vadelma-suklaakakku (n.12 palaa)

                                                       Pohja:
                                                     4 dl manteleita/pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä
                                                     3 dl mulperimarjoja
                                                     1 dl raakakaakaojauhetta
                                                     ripaus suolaa
                                                     n.0,5 dl vettä (lisää lopuksi)


                                                    Väliin:
                                                    3-4 dl vadelmia
                                                    (n.0,5 tl psylliumia/chiansiemeniä)

                                                      Kuorrute:
                                                     1 dl raakakaakaojauhetta
                                                     1 dl kookosöljyä
                                                     0,25 dl agavesiirappia/hunajaa

                                                     Koristeluun:
                                                     Kookoslastuja

Aja pohjan ainekset vahvalla tehosekoittimella tasaiseksi taikinaksi, jauha ensin kuivat aineet ja lisää lopuksi vettä. Vettä voi laittaa enemmänkin, jotta taikinaa pystyy mukavasti levittämään vuoan pohjalle.Seos on valmista, kun voit pyöräyttää siitä käsissäsi pallon. Painele taikina tiiviisti (n. 15 cm halkaisijaltaan, irtopohjavuoka taitaa olla kätevin) vuoan pohjalle.
Laita pohjan päälle vadelmia. Jos käytät pakastevadelmia, ripottele joukkoon psylliumia/chiansiemeniä, jotka imevät vadelmista nesteen.
Valmista kuorrute mittaamalla kaikki ainekset pieneen (esim.metalliseen)kulhoon. Laita kulho vesihauteeseen, jossa kookosöljy sulaa ja ainekset on helppo vispata sileäksi seokseksi.
Kaada raakasuklaakuorrute vadelmien päälle. Vie kakku n.20 minuutiksi pakastimeen. Kakku on valmis kun kuorrute on jähmettynyt. Koristele kakku kookoslastuilla.