Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
perjantai 23. elokuuta 2013
Vähähiilihydraattinen Masaliisa
Kun perjantai-siivous on tehty ja koti näyttää jälleen siistiltä, tekee mieli jotain hyvää. Tänään se oli masaliisaa tai mokkaruutuja tai millä nimellä sitä nyt sitten haluaakaan kutsua. Eikä ole todellakaan mikään laihduttajan leivonnainen, voita tulee ihan mukavasti taikinaan :). Mutta tavattoman herkullista se on...
Masaliisaa (n.8 ann.)
3 munaa
125 g vähäsuolaista voita (sulatettuna)
2 dl mantelijauhoa
1 dl kookosjauhoa
1-2 tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl Hermesetas-nestettä
Munat vatkataan vaahdoksi. Sekaan lisätään sulatettu voi (jäähdytettynä) ja Hermesetas-neste.
Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja siivilöidään munaseokseen.Taikina levitetään esim.18x25 cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle. Paistetaan 175 asteessa n.15 min.
Kuorrute:
100g sokeritonta tummaa suklaata
1-2 rkl voita
1-2 rkl kermaa
nonparelleja/kookoshiutaleita
Suklaa pilkotaan kulhoon paloina ja lisätään voi. Ne sulatetaan mikrossa miedolla teholla hitaasti ja sekoitellaan välillä. Kun suklaa on sulanut kokonaan, lisätään kerma joukkoon.
Kuorrute levitetään jäähtyneen pohjan päälle ja koristellaan esim.nonparelleilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti