Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
lauantai 28. syyskuuta 2013
Omenapiiras kermaviilitäytteellä
Kun niitä omenia nyt sitten laitetaan, niin laitetaan sitten kunnolla ja paljon...Onneksi on omenapuu ihan omalla takapihalla ja omeniakin tuntuu aina vaan riittävän. Tällä kertaa tein omenapiirakan kermaviilitäytteellä, pohja on sama kuin jo aiemmin blogissani olevassa omenapiiraassa. Se vaan on niin hyvä piirakanpohjaohje, että käytän sitä mielelläni eri piiraissakin.
Omenapiiras kermaviilitäytteellä
100 g voita (vähäsuolaista)
1 kananmuna
1 dl mantelijauhoa
0,5 dl kookosjauhoa
1 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
2 tl Hermesetas-nestettä
vanilja-aromia
vaniljajauhetta
tilkka kermaa
Vatkaa pehmennyt voi ja muna sekaisin. Lisää Hermesetas-neste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää koko ajan vatkaten. Vanilja-aromi kannattaa laittaa vasta tässä vaiheessa. Lisää lopuksi tilkka kermaa. Levitä taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan.
Täyte:
2-3 kotimaista omenaa
kanelia, Karppisokeria
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl Hermesetas-nestettä
vaniljajauhetta
Kuori omenat ja viipaloi ne piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle kanelia ja Karppisokeria. Sekoita kermaviili, muna, Hermesetas ja vaniljajauhe yhteen ja kaada seos piirakkavuokaan. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa 20-30 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nami, omenapiirakka kermaviilitäytteellä oli yksi lapsuuteni herkuista. :)
VastaaPoistaNiin minunkin :)
VastaaPoista