Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
tiistai 17. joulukuuta 2013
Sokerittomat, gluteenittomat ja kananmunattomat Linzer-keksit
Törmäsin jo tässä jonkin aikaa sitten Alakarpistin resepteissä Linzer-keksien ohjeeseen. Nuoremman tyttäreni kanssa ihailimme hänen kuviaan kekseistä sekä ihmettelimme, mitren niistä voi saada niin kauniita. Kokemukseni mantelijauhopohjaisista keksitaikinoista kun on vähän huono, ei aina ole edes saanut kaulittua ja koossa pysyminen on ollut sattumankaupaa. Joulun alla aina kuitenkin alkaa kummasti tehdä mieli jotain joulupiparinoloista keksiä tai vastaavaa herkkua.
Eilen illalla tyttäreni yllättäen innostui kokeilemaan Alakarpistin Linzer-reseptiä. Aineita ei tarvita paljon ja taikinan käsittely näkyi olevan helppoa. Kaulitseminenkin onnistui hyvin kahden leivinpaperin välissä. Taikina lähti helposti irti muotista ja lopputuloksena oli mukava määrä kauniita ja herkullisia keksejä. Taikina itsessään ei ole kovin makeaa, mutta hillon kera juuri sopiva meidän mielestämme.
Linzer-keksit (n.15 kpl)
5 dl mantelijauhoa
1 dl karppitomusokeria
1/2 /1 luomusitruunan kuori raastettuna
90 g maustamatonta tuorejuustoa
Täytteeksi:
sokeritonta St.Dalfour aprikoosi-vadelma- tai mansikkahilloa
Kuumenna uuni 100 asteeseeen. Laita mantelijauhot kulhoon, sihtaa joukkoon karppitomusokeri ja sekoita hyvin. Lisää raastettu sitruunankuori sekä tuorejuusto. Tässä vaiheessa on ehkä hyvä ottaa sähkövatkain käyttöön; sekoita ainekset kunnolla sekaisin, kunnes taikina on tasaista.
Laita taikina leivinpaperin päälle ja toinen leivinpaperi taikinan päälle. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä 0,4-0,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla haluamasi muotoisia keksejä, tee puoleen kekseistä pienellä kuviomuotilla reikä keskelle.
Paista keksejä n.25-35 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna keksien jäähtyä kunnolla.
Sihtaa päällimmäisiksi tarkoitettujen keksien päälle karppitomusokeria. Laita alimmaisiksi tarkoitettujen keksien päälle hilloa. Paina varovasti kuvioitu keksi päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hirmu hyvännäköisiä keksejä! :)
VastaaPoistaItse tein myös tuollaisia "ikkunallisia" keksejä jouluksi. Väliin laitan mansikkamarmeladia. Tälläiset täytekeksit ovat niin hyviä ja juhlaviakin :)
Hieno joululautanenkin!
Kiitos, kerron terveiset tyttärelle :) !
VastaaPoista