Kakkublogien ihania kuvia katsellessani olen usein miettinyt, miten mantelijauhoilla ja makeutusaineella voisi saada aikaan yhtä näyttäviä kakkuja kuin sokerilla ja vehnäjauhoilla. Alan olla sitä mieltä, että aika lähelle samaa lopputulosta voi ainakin päästä. Niinpä päätin kokeilla rohkeasti kinuskikakun leipomista näin kesälomakauden kunniaksi.
KINUSKIUNELMA
6 kananmunaa
2,5 dl makeutusjauhetta tai
4 tl makeutusnestettä
2,5 dl mantelijauhoja
0,5 dl kookosjauhoja
2,5 tl psylliumia / fiberhuskia
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
muutama tippa makeutusnestettä
sokeritonta ranskalaista aprikoosihilloa
( St.Dalfour)
Kinuski:
4 dl vispikermaa
2 dl makeutusjauhetta
Koristeeksi ja reunoille:
4 dl vispikermaa
koristehelmiä
Vatkaa kananmunat kovaksi vaahdoksi ja lisää sekaan makeutusjauhe tai -neste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita ne sihdin läpi varovasti sekoittaen munavaahdon sekaan.
Paista irtopohjavuoassa (vuoka voideltu ja mantelijauhotettu) 175 asteessa n. 25 min.
Kun kakku on jäähtynyt, halkaise se puoliksi. Kostuta kakkua maidolla. Täytteeksi laita makeutusaineella makeutettua kermavaahtoa ja hilloa.
Sekoita kinuskia varten kerma ja makeutusjauhe kattilassa. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen. Saa keitellä aika kauan, että väri ja koostumus alkaa muistuttaa kinuskia. Mulla jäi vielä vähän liian vaaleaksi. Kun kinuski on valmista, jäähdytä vähän aikaa ja kaada sitten jääkaappikylmän kakun päälle.
Vatkaa kerma ja pursota/levitä kakun reunoille ja päällekin sopii pursotella koristeita.Taisin laittaa hiukan punaista koristelugeeliä kukkiin ja koristehelmiä tietysti.
Pakko sanoa vielä, että on kyllä kinuskisen hyvää...
Lupaava kakkupohja, pistän mieleen. :)
VastaaPoistaJa on tosi hyvän makuista, kelpaa ei-karppaajillekin :)
VastaaPoista