Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
perjantai 28. maaliskuuta 2014
Suklaakakku
Olen ihan mielenkiinnosta kokeillut viime aikoina muutamia raakaruokareseptejä. Nykyään tuntuu olevan niin hyviä kirjoja saatavilla raakaravinnosta, että pakostakin innostuu kokeilemaan. Erityisesti olen ihastunut Erica Palmcrantzin ja Irmela Liljan "Raw food"-kirjoihin. Niissä on upeat kuvat ja hyviä reseptejä kasvisruokiin ja makeisiinkin herkkuihin.
Meillä vietettiin tässä näinä päivinä isännän syntymäpäiviä, joku täytekakku piti siis tekaista. En halunnut tehdä ihan kokonaan raakaruokakakkua, joten tein tällaisen puolittaisen. Täytekakkupohja on mantelijauhoista valmistettu, tuttu jo muistakin resepteistäni. Täytteenä on banaaniviipaleita, sitruunalla kostutettuna ja sokeritonta aprikoosihilloa. Kuorruteresepti on suoraan Voimaruuan esitteestä, raakasuklaakuorrute. Tein kuorrutusta vähän turhankin reilusti, melkeinpä puolet annoksesta riittäisi. Makuasia, tietysti runsas kuorrutus on aina näyttävä. Koristeena käytin tuoreita mansikoita, ulkomaalaisia tähän aikaan vuodesta, harmi kyllä. Lopuksi koko komeus on peitetty sokerittomalla suklaaraasteella.
Suklaakakku (8 heng.)
Pohja:
6 munaa
n. 4 tl makeutusnestettä
2,5 dl mantelijauhoa
2 tl psyllium-jauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon makeutusneste. Sekoita jauhot, psyllium ja leivinjauhe varovasti nostellen munavaahdon sekaan. Kaada taikina silikoniseen leipävuokaan ja paista 175 asteessa n.25 min.
Täytteeksi:
2 banaania viipaloituna
tilkka sitruunanmehua
St.Dalfours sokeritonta aprikoosihilloa
Kuorrutus: (puoletkin annoksesta voisi riittää)
2 dl raakakaakaojauhetta
1 dl hunajaa
1 dl sulaa kookosöljyä
2-4 rkl lämmintä (30-40 asteista) vettä
2 tl aitoa vaniljajauhetta
Sekoita ainekset sileäksi seokseksi ja levitä suklaakuorrute kakun päälle veitsellä. Anna kakun olla hetken jääkaapissa, jotta kuorrute jähmettyy. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti