Blogiarkisto

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Suklaakakku




Olen ihan mielenkiinnosta kokeillut viime aikoina muutamia raakaruokareseptejä. Nykyään tuntuu olevan niin hyviä kirjoja saatavilla raakaravinnosta, että pakostakin innostuu kokeilemaan. Erityisesti olen ihastunut Erica Palmcrantzin ja Irmela Liljan "Raw food"-kirjoihin. Niissä on upeat kuvat ja hyviä reseptejä kasvisruokiin ja makeisiinkin herkkuihin.
Meillä vietettiin tässä näinä päivinä isännän syntymäpäiviä, joku täytekakku piti siis tekaista. En halunnut tehdä ihan kokonaan raakaruokakakkua, joten tein tällaisen puolittaisen. Täytekakkupohja on mantelijauhoista valmistettu, tuttu jo muistakin resepteistäni. Täytteenä on banaaniviipaleita, sitruunalla kostutettuna ja sokeritonta aprikoosihilloa. Kuorruteresepti  on suoraan Voimaruuan esitteestä, raakasuklaakuorrute. Tein kuorrutusta vähän turhankin reilusti, melkeinpä puolet annoksesta riittäisi. Makuasia, tietysti runsas kuorrutus on aina näyttävä. Koristeena käytin tuoreita mansikoita, ulkomaalaisia tähän aikaan vuodesta, harmi kyllä. Lopuksi koko komeus on peitetty sokerittomalla suklaaraasteella.





                                                              Suklaakakku (8 heng.)
                                                       
                                                                   Pohja:
                                                                   6 munaa
                                                                   n. 4 tl makeutusnestettä
                                                                   2,5 dl mantelijauhoa
                                                                   2 tl psyllium-jauhetta
                                                                   1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon makeutusneste. Sekoita jauhot, psyllium ja leivinjauhe varovasti nostellen munavaahdon sekaan. Kaada taikina silikoniseen leipävuokaan ja paista 175 asteessa n.25 min.

                                                                Täytteeksi:
                                                              2 banaania viipaloituna
                                                               tilkka sitruunanmehua
                                                               St.Dalfours sokeritonta aprikoosihilloa

                                                               Kuorrutus: (puoletkin annoksesta voisi riittää)
                                                               2 dl raakakaakaojauhetta
                                                               1 dl hunajaa
                                                               1 dl sulaa kookosöljyä
                                                                2-4 rkl lämmintä (30-40 asteista) vettä
                                                                2 tl aitoa vaniljajauhetta

Sekoita ainekset sileäksi seokseksi ja levitä suklaakuorrute kakun päälle veitsellä. Anna kakun olla hetken jääkaapissa, jotta kuorrute jähmettyy. Koristele tuoreilla mansikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti