Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
maanantai 12. toukokuuta 2014
Raakasuklaalla ja kookoskermalla kuorrutettu täytekakku
Meillä äitienpäivää vietettiin mukavissa tunnelmissa ja koko päivän viihdyttiin herkkujen äärellä. Aamuherätyksen sain kera lahjan, laulun, kukkien ja halausten, sen jälkeen siirryttiinkin herkulliseen katettuun aamukahvipöytään. Tarjolla oli leipäsiä, leikkeleitä, vihanneksia ja jälkiruokamaljoissa sokeritonta suklaamoussea("halkoa") suklaapaloilla ja kuivatuilla mansikoilla koristeltuna.
Valkovuokkoja kävimme poimimassa perinteiseen, jokavuotiseen tapaan koko perheen voimin. Tulipa siinä muutama valokuvakin otettua tyttärien kanssa. Sitten olikin jo aika mennä mummilaan syömään. Tuliaisina veimme sydämenmuotoisen raakasuklaalla ja kookoskermalla kuorrutetun täytekakun. Vuokana käytimme Ikeasta ostettua sydänsilikonivuokaa, joka toimi näin ainakin ensimmäisellä kerralla upeasti. Vuuan ohjeissa oli, että se kannattaa voidella ennen taikinan laittamista ja näin tehtiinkin.
Kakun suklaakuorrute on itse sovellettu Voimaruuan suklaakuorruteohjeesta, hunaja vaihtui makeutusnesteeksi ja puoliksi laitoimme leivontakaakaojauhetta ja raakakaakaojauhetta. Raakakaakaojauhe on aika voimakkaan makuista, vie varmaan aikaa, että sen makuun tottuu. Kun hunaja puuttui, seos oli liian löysää ja sen takia laitoimme hieman sulatettua raakakaakaovoita joukkoon. Makeutusta lisäsimme myös jonkin verran, maku jotenkin kaipasi sitä. Lopulta onkin vaikea sanoa tarkkoja määriä aineksisista, sen verran meni soveltamiseksi. Mutta maistelemalla löytää oman maun mukaisen makeuden varmasti.
Mansikka-suklaa-kookoskakku (8-10 henk.)
(gluteeniton, sokeriton, maidoton)
Kakkupohja:
6 kananmunaa
4 tl makeutusnestettä
2,5 dl mantelijauhoa
2 tl Fiber huskia
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa kananmunat kovaksi vaahdoksi ja lisää makeutusneste. Sekoita jauhot, Fiber husk ja leivinjauhe ja nostele varovasti munavaahdon sekaan. Laita kakkuvuokaan (voitele ensin, jos vuoka sitä vaatii) ja paista 175 asteessa n. 25 min. Leikkaa paistettu ja jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.
Kakun väliin:
kostutukseen sokeritonta limsaa tai mehua
St.Dalfours aprikoosihilloa
sokeritonta omenahilloa
2 banaania ohuina viipaleina
Kostuta limsalla tai mehulla kakkupohjan kerrokset. Sekoita aprikoosi-ja omenahillot yhteen. Täytä kakun kerrokset banaaniviipaleilla ja hillolla.
Raakasuklaakuorrute:
0,5 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl leivontakaakaojauhetta
makeutusnestettä (laitoin ehkä 2 tl)
0,5 dl sulaa kookosöljyä
1 tl aitoa vaniljajauhetta
pieni määrä sulatettua kaakaovoita
Sulata kookosöljy vesihauteessa nopeasti, samoin sulata kaakaovoi erikseen omassa kulhossaan vesihauteessa. Sekoita kaikki aineet yhteen ja laita hetkeksi kylmään, jotta se hieman jähmettyisi. Levitä hiukan jähmettynyt kuorrute kakun pääliosaan.
Kookoskermakuorrutus:
kookoskermapurkki (ollut jääkaapissa yön yli)
tippa makeutusnestettä
Vatkaa kookoskerma pikaisesti vaahdoksi ja lisää makeutusta. Levitä vaahto kakun reunoille veitsellä.
Koristele lopuksi tuoreilla mansikoilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa ihanalta! Tuo raakasuklaakuorrute tulee meilläkin kokeiluun, kunhan mansikka-aika alkaa.
VastaaPoistaMukava kuulla :). Kotimaisten mansikoiden kanssa maistuisi kyllä vieläkin paremmalta :)
VastaaPoista