Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
sunnuntai 6. heinäkuuta 2014
Mansikkaleivokset "raakana"
Olen kovasti tykästynyt Terveen Hyvää-blogiin ja samoin siellä oleviin resepteihin. Blogissa on niin kauniita ja tasokkaita kuvia, että nautin jo niiden katselemisesta. Samoin blogiteksteissä on sellainen rento ja positiivinen ote, että aina tulee hyvälle tuulelle kun niitä lukaisee. Sieltä löysin tämänkin reseptin, alkuperäisesti nimeltään Marja-kookostartaletit. Jouduin vähän soveltamaan itse, kun kaapista ei löytynyt kaikkia aineksia, eikä edes foliovuokia. Mutta näin niistä tuli vähän omanlaisensa, eivät kyllä millään vedä vertoja Terveen Hyvää-tartaletteihin nähden. En uskaltanut irrottaa pohjia vuoistaan, omani olivat vähän murenevaisia. Foliovuoat olisivat olleet tukevammat, kuin silikoniset vuokani. Käytän niitä seuraavalla kerralla.
Näiden leivonnaisten maku on todella ihana, erityisesti pohja tuo pehmeää mantelista makua mukanaan. Täytteeksihän voi käyttää mitä vain, mansikat kookoskermavaahdolla, samoin erilaiset mousset olisivat varmasti hyviä. Makeutuksena käytin agavesiirappia, jota kotoa sattui löytymään. Kahdella ruokalusikallisella tuli mielestäni ihan riittävä makeus leivokseen. Marjajauheet, joita alkuperäisessä reseptissä on käytetty, toisivat varmasti myös mukavasti makeutta lisää täytteeseen.
Mansikkaleivokset "raakana" (12 kpl)
Pohja:
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl kuorellisia manteleita
2 dl kookoshiutaleita
2 rkl agavesiirappia
4 rkl sulatettua kookosöljyä
reilu 1/2 tl ruususuolaa
Täyte:
4 banaania
1 avokado
ripaus vaniljajauhetta
loraus kookosmaitoa
Koristeeksi:
mansikoita viipaleina
Pohjaa varten hienonnetaan kaurahiutaleet, kokonaiset mantelit ja kookoshiutaleet tehosekoittimessa. Manteleiden takia kannattaa olla melko kestävän tyyppinen tehosekoitin, ihan kaikissa ei varmaan onnistu. Lisää agavesiirappi, kookosöljy ja suola, sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina silikoni/foliovuokiin, jos haluat irrottaa ne vuuistaan folioiset ovat varmasti parhaat. Itse sain tästä taikinamäärästä 12 kpl pieniin silikonivuokiini, määrä riippuu vuokien koosta tietysti. Käytin leivokset pakastimen kautta (n.tunti), jotta ne jähmettyisivät ja irtoaisivat mahdollisesti vuuistaan paremmin.
Täytteessä laita banaanit, avokado sekä muut aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin, siksi aikaa kun pohjat ovat pakastimessa.
Lopuksi ota leivospohjat pakastimesta ja irrota pohjat vuuistaan, jos haluat. Lusikoi täytettä jokaiseen haluamasi määrä. Koristele mansikanviipaleilla. Ja sen jälkeen mansikkaleivoskahveille!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Täyte näyttää herkulliselta. :)
VastaaPoistaKiitos, ja oli tosi hyvän makuistakin. Kannattaa kokeilla :)
VastaaPoista