Blogiarkisto

lauantai 9. toukokuuta 2015

Jääkahvi helpottamaan kesän kaipuuta
Kesä on niin lähellä, mutta kuitenkin vielä niin kaukana, jotenkin siltä se nyt tuntuu. Pikkuhiljaa huomaa haaveilevansa lämpimistä kesäilloista ja helteisistä, aurinkoisista päivistä. Niihin hetkiin sopisi tämä jääkahvi eli frappe mielestäni eriomaisesti. Miksei se sopisi vaikka äitienpäivän aamua piristämään tai brunssiherkuksikin. Meillä  tämän kesäjuoman valmistukseen on käytetty ikivanhaa coctail-sekoitinta tai sauvasekoitinta, ihan hyvin ovat molemmat tässä toimineet. Maidonvaahdotin varmaan olisi tässä myös käypä laite. Tarkoitus on saada kahvijauhe sekoittumaan hyvin ja vaahtoa syntymään jääkahvin pinnalle.
Juoma on nopeatekoinen ja näyttävä vieraillle tarjottavaksin. Jääkahvin makeutuksena voi käyttää mitä tahansa, makunsa mukaan, meillä käytettiin muutamaa tippaa Stevia vaniljaa. 

                                                              Jääkahvi (3 heng.)

                                                   6 tl pikakahvia
                                                   6 dl kylmää vettä
                                                          jääpaloja
                                                          maitoa/soijamaitoa tms.
                                                          Stevia vanilja tippoja

Kahvijauhe ja puolet vedestä sekoitetaan coctailsekoittimella tai vastaavalla laitteella. Kun pinnalla on kunnon vaahto, voidaan lisätä loput vedestä. Annostele juoma korkeisiin laseihin. Lisää maitoa maun mukaan juomaan sekä lisää jääpalat. Laita haluamasi makeutus, esimerkiksi Stevia tipat liukenevat hyvin juoman joukkoon. Mukavia kahvihetkiä!
2 kommenttia: