Tervehdys taas pitkästä aikaa! Loma alkaa olla lopuillaan ja paluu arkeen jo tosi lähellä. Kesäloman päättymistä helpottamaan tein mökkireissulla ihania chia-lettuja. Letut tein perinteisellä valurautapannulla puilla lämmitettävässä ulkohellassa, oikeaa kesätunnelmaa...
Lettujen resepti on Luontaistuotekauppa Lifen toukokuun numerosta nimeltään Amerikkalaiset chia-ohukaiset. Ohjeessa laitettiin taikinan joukkoon tuoreita mustikoita, mutta me laitoimme vain erilaisia marjoja ja hilloa päälle. Mustikoita voisin kokeilla seuraavalla kerralla, sopii varmaan hyvin kyllä.
Chia-siemenet tekevät lettuihin mukavan rapean koostumuksen, vaikka vähän oudolta chiapilkut ehkä näyttävät letuissa jonkun mielestä. Tämän taikinan valmistus aloitetaan jo edellisenä iltana, jolloin chiasiemenet laitetaan turpoamaan nesteeseen jääkaappiin.
Tässä ohje:
Letut (valtava kasa keskikokoisia lettuja)
7,5 rkl chia-siemeniä
4,5 dl riisimaitoa tms.
vaniljajauhetta
ceylonin kanelia
6 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhoa
3 tl leivinjauhetta
3 tl psylliumjauhetta
paistamiseen kylmäpuristettua kookosöljyä
lisukkeet: marjoja, kermavaahtoa, hilloa
Sekoita keskenään chia-siemenet, riisimaito, vaniljajauhe ja kaneli. Laita jääkaappiin yöksi.
Sekoita sitten keskenään kananmunat, mantelijauho, leivinjauhe ja psyllium. Vatkaa joukkoon chia-geeli niin, että saat tasaisen taikinan. Paista kookosöljyssä pannulla.
Tässä meidän marjaisat lettuvaihtoehtomme:
Olen niin hurahtanut chiansiemeniin ja syön niitä varmaan enemmän kuin suositellaan, mutta näitä täytyy tehdä.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla tätä reseptiä :), eikös ne chiat ole hirmu terveellisiäkin :)
Poista