Blogiarkisto

maanantai 23. elokuuta 2021

Juustokakku ilman liivatetta

 

Meille tuli erään perhejuhlan kunniaksi tarvetta n. 4-6 hengen juustokakulle, joka olisi laktoositon, gluteeniton ja liivatteeton. Muutamia reseptejä löysinkin, mutta tämä Versoilevan oli se kaikkein helpoin ja nopein vaihtoehto. Ilman uunia, keittämistä, pakastamista ja työpäivänkin jälkeen nopeasti pyöräytettävissä. Kunhan tekee juustokakun päivää ennen tai muutama tuntikin ennen tarjoilua riittää, niin se on mukavasti ehtinyt kiinteytyä ja maustua.


Löysin yhden gluteenittoman Digestive-keksimerkin, jossa ei ollut laktoosia. Pakkaus on kyllä tarkoitettu ehkä picnic-evääksi lähinnä, koska pakattu kolmeen erilliseen pikkupusiin, mutta eipä se haitannut. Muokkasin Versoileva.fin reseptiä muutenkin oman näköiseksi; vaihtamalla margariinin voiksi, jättämällä päältä minttusilpun pois, lisäämällä vaniljasokeria ja tekemällä kakun irtopohjavuokaan mustikka-nonparellikuorrutuksella.

Sitruunan maku tekee kakusta erityisen raikkaan, joten sitä ei kannata missään nimessä jättää pois. Se kruunaa kakun. Mietiskelin, että olisiko lime yhtä hyvä vaihtoehto maustamaan, mutta se versio on vielä kokonaan kokeilematta.

                                                Juustokakku ilman liivatetta (lakt., glut.)

Pohja: 

150 g Schärin Digestive-keksejä 

75 g voita (lakt.)

Täyte:

2,5 dl  kuohukermaa (lakt.)

200 g vaniljatuorejuustoa (lakt.)

1 dl tomusokeria

vajaa 1 tl vaniljasokeria

3-4 rkl sitruunasta puristettua mehua

Pinnalle:

tuoreita mustikoita

nonparelleja


Murskaa Digestivet monitoimikoneella/tehosekoittimella/pussiin laitettuna kaulimella päältä.

Sulata voi mikrossa ja sekoita voi ja keksimurut yhteen.

Taputtele seos irtopohjavuuan pohjalle (n.18-20 cm halkaisijaltaan) tasaisesti, ja laita jääkaappiin viilentymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja purista sitruunanmehu. Sekoita tuorejuusto, sitruunanmehu, vaniljasokeri ja tomusokeri yhteen. Yhdistä kermavaahto varovasti sekoittaen/nostellen tuorejuustoseokseen.

Levitä seos keksipohjan päälle. Ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli maustumaan. Juuri ennen tarjoilua lisää tuoreet mustikat ja nonparellit.



                                                                Mukavaa päivää sinulle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti