maanantai 29. heinäkuuta 2013

Grillatut banaanit


Teimme viime keskiviikkoiltana grilli-aterian jälkeen pienet banaanijälkiruuat koko perheen voimin. Grillatut banaanit kypsennettiin kuori päällä, lähes mustiksi kuoristaan. Banaanin kaveriksi vatkattiin vispikermaa ja sulatettiin sokeritonta suklaata dippikastikkeeksi. Omasta pihasta löytyi muutama vadelma vielä väriä tuomaan. Oli kyllä maukas päätös grilli-illalle!






                                 Grillatut banaanit

                                 banaania (kokonainen tai puolikas/ ruokailija)
                                 vispikermaa
                                 makeutusainetta
                                 sokeritonta suklaata (Brunberg)
                                 vadelmia koristeeksi


Banaanit grillataan kuorineen. Vatkataan kermavaahto ja makeutetaan se makeutusaineella. Sulatetaan suklaa kulhoon paloiteltuna mikrossa miedolla teholla ja sekoitellaan kunnes sulaa. Kun banaani on kuorestaan hyvin tumma, se on kypsä (n.10 min). Banaani kuoritaan heti grillistä otettua ja asetetaan lautaselle jokaiselle ruokailijalle. Kermavaahto lisätään viereen ja lopuksi suklaa pursotetaan annoksen päälle, myös dippikastikkeksi lautaselle. Itse laitoin pieneen muovipussiin suklaan ja leikkasin kulman auki, jotta se kauniisti valuisi siitä. Lopuksi annos koristellaan vadelmilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti