perjantai 5. heinäkuuta 2013

Pitsaperjantai



Näin perjantain kunniaksi päätimme tehdä jauheliha-persikkapitsaa. Resepti on alunperin karppiresepteistä, hieman omaan makuun vain muokattu. Tämä on meidän perheen lempipitsaohje, monia on tullut kokeiltua, mutta tämä on paras.

                                          JAUHELIHA-PERSIKKAPITSA (pellillinen)



                                                1 prk maitorahkaa
                                                150 g juustoraastetta (emmental)
                                                2 kananmunaa
                                                4 rkl mantelijauhoa
                                                3 rkl soijajauhoa
                                                 1 tl leivinjauhetta

Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa yhteen lusikalla ja sen jälkeen kaadetaan leivinpaperilla päällystetylle pellille. Taikina levitetään  tasaisesti koko pellin levuisesti. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.

                                                 Pitsatäytteet:
                                                 tomaattipyre
                                                 400 g jauhelihaa paistettuna  ja maustettuna
                                                 säilykepersikkaa kuutioina
                                                 pieni pala sinihomejuustoa (Aura)
                                                 juustoraastetta
                                                 pitsamaustetta

Levitä paistetun pohjan päälle tomaattipyrettä haluamasi määrä. Paistettu ja maun mukaan maustettu jauheliha  ,persikkakuutiot ja Aurajuusto muruina levitetään pohjan päälle. Lopuksi pitsamauste ja juustoraaste päälle. Paista uunissa 200 asteessa 15-20 min.

Sitten pitsaperjantaita viettämään ja herkuttelemaan...
                                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti