Blogiarkisto

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Pannukakkua


Kokeilin pitkästä aikaa pannukakkua mantelijauhoilla vanhalla Luontaisnetin reseptillä. Hyvinkin pannukakun makuista, pehmoista herkkua siitä tuli. Luontaisnetin mukaan uunipellillinen pannaria  sisältää 10 g hiilihydraatteja, kun nesteenä on kerma-vesiseos. Ja siis puhutaan ihan kunnon vispikermasta. Nesteenä voisi tietenkin käyttää maitoakin, raakamaitokin sopisi erinomaisesti, mutta hiilareita on silloin pikkuisen enemmän, n.40 g. Minusta kerma-vesiseos teki pannarista herkkujen herkun!
Pannukakku vaatii aina seurakseen kermavaahtoa (makeutusnesteellä makeutettu)ja sokeritonta mansikkahilloa tietenkin.







                                                        Pannukakku (uunipellillinen)
                                4 kananmunaa
                                1,5 dl kermaa ja 6 dl kylmää vettä
                                 1 tl suolaa
                                 1 rkl psylliumia / fiber huskia
                                 1,5 dl mantelijauhoa
                                 50 g voita sulatettuna

Vatkaa munat ja puolet nesteestä. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää taikinaan voisula jäähdytettynä ja loput nesteestä. Anna seistä hetken. Paista 175 asteessa n.40-50 min.





2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulta :)

    Olen tehnyt vastaavaa, mutta olen käyttänyt mantelijauhojen lisäksi siinä BakeProta (heraproteiini). Pitääpi testata tätä sinun pannaria, kerma-vesi saa varmasti siihen ihanaa täyteläisyyttä.

    VastaaPoista
  2. Bakeprota en olekkaan koskaan kokeillut, pitääpä tutustua siihenkin. Kannattaa toki kokeilla tätä reseptiä, hyvää on kyllä :).

    VastaaPoista