Blogiarkisto

lauantai 11. syyskuuta 2021

Kuningatarpiiras (glut., lakt.)


Löysin kivan marjapiirakan ohjeen vanhasta Gluteenittoman leivonnan lehdestä kesällä. Olen tehnytkin sitä jo useamman kerran sen jälkeen perheelle ja muillekin tarjottavaksi. Se on takuuvarmasti hyvää ja kaikille on aina maistunut erinomaisesti. Erityisesti mukavasti jäähtyneenä heti uunista ottamisen jälkeen se on todella hyvää. 
Täytteeseen tuli alkuperäisen reseptin mukaan rahkaa ja se onkin siihen sopivaa. Olisiko sitä mahtanut olla jopa 2 purkkia lehden ohjeessa, eli sitäkin voi kokeilla. Mutta kokeilin myös kermaviilillä ja mielestäni silloin maku on vielä pehmeämpi ja kermaisempi. 

                                                 Kuningatarpiiras (glut., laktoositon)

         Pohja: 100 g voita (lakt.)

                    1 dl sokeria

                    1 luomukananmuna

                    2, 5 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos)

                    1 tl leivinjauhetta



        Täyte: 1 prk kermaviiliä/ maitorahkaa (lakt.) 

                    1 dl sokeria

                    1 tl vaniljasokeria

                    2 luomukananmunaa

                    Mansikoita, vadelmia, mustikoita sopivasti


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää viimeisenä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kääntele sekaisin ja painele taikina irtopohjavuokaan (halk.25 cm).

Sekoita kermaviili/maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat yhteen. Laita pohjan päälle kaikki marjat ja kaada täyte niiden päälle. Voit halutessasi ripotella muutaman marjan ihan pintaan.

Paista uunissa 200 asteessa 30 min. Tarjoile jäähtyneenä.


                                    Marjaisia hetkiä alkusyksyyn! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti