Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
tiistai 18. kesäkuuta 2013
Juhannuspöydän herkku
Persikka-juustokakku (6-8 hengelle)
Pohja:
3 dl mantelijauhetta
50 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1,5 rkl sitruunanmehua
1 tai 1,25dl hermesetas-jauhetta
3 rkl vettä ja 1 tl vauvan persikkasosetta (sokeroimaton)
3 dl kuohukermaa
Pinnalle:
5 prk vauvan persikkasosetta
5 liivatelehteä
3 rkl vettä ja 1 tl vauvan persikkasosetta
makeutusnestettä (esim. hermesetas) muutama tippa
Sulata voi ja sekoita mantelijauhe siihen. Painele seos irtopohjaisen vuoan ( mulla halkaisija n. 26 cm, voisi ollla vähän pienempikin) pohjalle.
Täytteen valmistaminen:
Pane liivate pehmenemään kylmään veteen. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon sitruunan kuoriraaste ja -mehu ja hermesetas. Kuumenna vesi ja persikkasose, puserra liivatelehdet yksitellen vedestä liemitilkkaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes liivate sulaa. Kaada liemi juustoseokseen hyvin sekoittaen ja lisää viimeksi vaahdoksi vatkattu kerma. Kaada täyte vuokaan ja tasoita sileäksi. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Pinnan valmistaminen:
Laita liivattteet kylmään veteen. Kaada persikkasoseet kulhoon ja lisää muutama tippa makeutusnestettä. Kuumenna vesi ja persikkasose, puserra liivatelehdet vedestä liemitilkkaan ja anna liivatteen sulaa. Kaada liemi persikkasoseen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä seos kakun pinnalle ja pane se jääkaappiin yön ajaksi. Irrota kakun reunat ennen vuoan poistamista. Kakun voi koristella tai tarjota sellaisenaan juhannuspöydässä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos, liityn tosi mielelläni Etsiresepti.fi sivustoon.
VastaaPoista