Mantelileipä
(karppaus.infon sivustolta itse vähän muokaten)
(karppaus.infon sivustolta itse vähän muokaten)
(8 leipästä)
4 kpl kananmunia
4 rkl turkkilaista jugurttia/rahkaa/
maustamatonta jugurttia
maustamatonta jugurttia
4 tl fiberhuskia/psylliumia
4 tl leivinjauhetta
3 dl mantelijauhetta
6 rkl soijajauhoa
2 rkl seesaminsiemeniä
n.300 g emmental-juustoraastetta
(joskus laitan vähemmänkin)
(joskus laitan vähemmänkin)
Vatkaa kananmunat rikki käsivispilällä. Lisää jugurtti. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-jugurttiseokseen. Lisää juustoraaste. Tee lusikalla 8 kekoa pellille, yleensä laitan kahteen uunipeltiin. Muotoile käsin leipästen näköiseksi ja anna kohota hetken. Uunissa 225 astetta, n.10-15 min.
Tämä on mielestäni parasta karppausleipää, nopeatekoista ja herkullista. Olemme käyttäneet myös hampurilaissämpylänä; itse tehty jauhelihapihvi vain väliin, juustoviipale, suolakurkku, ketsuppi (tietysti sokeriton) ja sinappi. Nam...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti