Näin perjantain kunniaksi päätimme tehdä jauheliha-persikkapitsaa. Resepti on alunperin karppiresepteistä, hieman omaan makuun vain muokattu. Tämä on meidän perheen lempipitsaohje, monia on tullut kokeiltua, mutta tämä on paras.
JAUHELIHA-PERSIKKAPITSA (pellillinen)
1 prk maitorahkaa
150 g juustoraastetta (emmental)
2 kananmunaa
4 rkl mantelijauhoa
3 rkl soijajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa yhteen lusikalla ja sen jälkeen kaadetaan leivinpaperilla päällystetylle pellille. Taikina levitetään tasaisesti koko pellin levuisesti. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
Pitsatäytteet:
tomaattipyre
400 g jauhelihaa paistettuna ja maustettuna
säilykepersikkaa kuutioina
pieni pala sinihomejuustoa (Aura)
juustoraastetta
pitsamaustetta
Levitä paistetun pohjan päälle tomaattipyrettä haluamasi määrä. Paistettu ja maun mukaan maustettu jauheliha ,persikkakuutiot ja Aurajuusto muruina levitetään pohjan päälle. Lopuksi pitsamauste ja juustoraaste päälle. Paista uunissa 200 asteessa 15-20 min.
Sitten pitsaperjantaita viettämään ja herkuttelemaan...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti