Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
lauantai 5. lokakuuta 2013
Porkkanaleipäset
Näin syksyn tullen tekee mieli tehdä kaikkea juureksista, ne vaan jotenkin kuuluvat syysruokiin. Ja onhan niitä nyt saatavillakin runsaasti ja edullisesti. Meille saapui iso pussillinen porkkanoita anopin luona käytyämme, joten piti keksiä niille sitten käyttöä. Tein niistä karppaus.infon reseptillä mantelijauhoista herkullisia leipäsiä aamupalaleiviksi. Mantelijauhojen tilalle voi toki vaihtaa muitakin jauhoja, siemeniä tms.Kannattaa tehdä heti kaksinkertainen annos, nämä leipäset ovat nopeita tehdä ja tosi hyviä!
Syksyiset Porkkanaleipäset (5 leipää)
3 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl luonnonjugurttia tai piimää
loraus oliiviöljyä
3 dl porkkanaraastetta (aika hienoa raastetta)
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy, jugurtti/piimä ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi. Tee uunipellille taikinasta 5 kekoa, pyöristä ne käsin taputtelemalla leipästen muotoon. Paista 225 asteessa 10-15 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minä laitan aina sämpylöihin porkkanaa kun se niin ihanasti mehevöittää niitä :) Nyt on ollut jo viikon sellainen olo että sämpylöitä tarttis päästä pyörittelemään :D
VastaaPoistaJoo, se on rentouttavaa hommaa, taikinaterapiaa :)
VastaaPoista