Blogini on sekalainen kokoelma omista vähähiilihydraattisista tai gluteenittomista kokeiluistani sekä muista luovista ruokaan/käsitöihin liittyvistä tuotoksistani.
Blogiarkisto
sunnuntai 5. tammikuuta 2014
Leipänen
Näin juhlien jälkeen on mukava palata arkeen vaikka leipomalla leipää. Perusleipäohjeiden (vähähiilihydraattistenkin) pitäisi mielestäni olla hyviä, nopeita tehdä, ei kovin rasvaisia ja vain muutamista aineksista koostuvia. Yritin kovasti pelkistää alunperin Luontaislääkintäkeskuksen kautta saamaani reseptiä ja tuloksena oli Leipänen. Se on nopeasti pyöräytettävä ja helposti muunneltava rieskan tyyppinen leipä, johon sopii päälle juustot, kinkut ja muut lisukkeet. Yritin jättää juustoraasteen kokonaan pois, mutta pakkohan sitä nyt vähän oli laittaa. Ehkä seuraavalla kerralla laitan juustoraasteen tilalle porkkanaraastetta, näin saisi vielä terveellisempää leipää. Siemensekoituksia tai yrttejä muuntelemalla saa myös vaihtelua leivän makuun. Mulla sattui olemaan luomunokkosta kuivattuna, se kyllä muutamalla hyppysellisellä upposi kivasti taikinan joukkoon. Rasvoina olen käyttänyt vähärasvaista ruokakermaa ja öljyä, sulatettu voi tietty käy myös.
Leipänen (uunipellillinen)
3 kananmunaa
0,75-1 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa/vispikermaa
3-4 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä/sul.voita
1 dl mantelijauhoa
0,5 dl kookosjauhoa
1 dl soijajauhoa
0,25-0,5 dl siemensekoitusta
0,5 dl psylliumkuitua
1 tl ruususuolaa
kuivattua luomunokkosta
Aloita rikkomalla kananmunat kulhoon. Lisää kananmunien joukkoon kerma, vesi ja juustoraaste ja sekoita käsivispilällä. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne kananmunaseoksen joukkoon. Sekoita käsivispilällä voimakkaasti. Jätä taikina vetäytymään 5-10 minuutiksi. Lisää öljy ja sekoita lusikalla taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa 175 asteessa 25-30 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti