Halloween-hampurilaisleipä ( 8 kpl)
5 kananmunaa
150 g emmental-juustoraastetta
3-4 rkl hienoa pellavarouhetta
2 rkl psylliumjauhetta
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa rikotut kananmunat lusikalla hieman ilmaviksi, lisää juustoraaste ja sekoita. Ripottele sekaan pellavarouhe ja psyllium, sekoita voimakkaasti. Lisää lopuksi leivinjauhe varovasti sekoittaen. Nosta taikina leivinpaperille isolla lusikalla keoiksi.
Paista 220 asteessa n.12 minuuttia.
Halloween-hampurilaispihvit (n.10 kpl)
800 g jauhelihaa
2 silputtua ja voissa kuullotettua sipulia
muutama valkosipulinkynsi (myös kuullotettua)
3-4 kananmunaa
n.4 rkl hienoa pellavarouhetta
1,5 tl suolaa
soijakastiketta
2 prk tomaattipyrettä
paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, timjamia
Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi, muotoile pihveiksi ja paista uunissa 220 asteessa n.20 minuuttia.
Tässä koristeita neljään halloween-hampurilaiseen. |
Valmista koristeet käyttäen haluamiasi aineksia; me käytimme kirsikkatomaatteja, paprikaa ja säilykekurkkuja.
Perinteinen Aamupala-juusto uudella ilmeellä. |
Näillä eväillä kelpasi ottaa varaslähtö Halloweenin viettoon, oli kyllä tosi hyvää. Resepti oli eka kertaa kokeilussa, alkuperäisenä se löytyy Karppaus.infossa. Hauskinta hommaa on kyllä koristeiden suunnittelu ja ideointi. Herkullista Halloweenia kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti