Blogiarkisto

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Halloween-hampurilainen





                                              Halloween-hampurilaisleipä ( 8 kpl)

                                                  5 kananmunaa
                                                  150 g emmental-juustoraastetta
                                                  3-4 rkl hienoa pellavarouhetta
                                                  2 rkl psylliumjauhetta
                                                  2 tl leivinjauhetta

Vatkaa rikotut kananmunat lusikalla hieman ilmaviksi, lisää juustoraaste ja sekoita. Ripottele sekaan pellavarouhe ja psyllium, sekoita voimakkaasti. Lisää lopuksi leivinjauhe varovasti sekoittaen. Nosta taikina leivinpaperille isolla lusikalla keoiksi.
Paista 220 asteessa n.12 minuuttia.


                                                    Halloween-hampurilaispihvit (n.10 kpl)

                                                    800 g jauhelihaa
                                                    2 silputtua ja voissa kuullotettua sipulia
                                                    muutama valkosipulinkynsi (myös kuullotettua)
                                                    3-4 kananmunaa
                                                    n.4 rkl hienoa pellavarouhetta
                                                    1,5 tl suolaa
                                                     soijakastiketta
                                                     2 prk tomaattipyrettä
                                                     paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, timjamia

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi, muotoile pihveiksi ja paista uunissa 220 asteessa n.20 minuuttia.
Tässä koristeita neljään halloween-hampurilaiseen.


Valmista koristeet käyttäen haluamiasi aineksia; me käytimme kirsikkatomaatteja, paprikaa ja säilykekurkkuja.

Perinteinen Aamupala-juusto uudella ilmeellä.
Täytteeksi sämpylään sopivat ketsuppi, sinappi, sulatejuustoviipale, salaatti, suolakurkut, tomaattiviipaleet, ehkä sipuliviipalekin. Hampurilaiskastikkeena meillä oli itse tehty kermaviilikastike, johon  oli lisätty "creme fressiä", tomaatttipyrettä, sinappia ja mausteita.




Näillä eväillä kelpasi ottaa varaslähtö Halloweenin viettoon, oli kyllä tosi hyvää. Resepti oli eka kertaa kokeilussa, alkuperäisenä se löytyy Karppaus.infossa. Hauskinta hommaa on kyllä koristeiden suunnittelu ja ideointi. Herkullista Halloweenia kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti