perjantai 28. kesäkuuta 2013

Manteliunelmaleipää, meidän perheen herkku


                                Mantelileipä
                                (karppaus.infon sivustolta itse vähän muokaten)
                                                                  (8 leipästä)





                                4 kpl kananmunia
                                4 rkl turkkilaista jugurttia/rahkaa/
                                        maustamatonta jugurttia
                                4 tl fiberhuskia/psylliumia
                                4 tl leivinjauhetta
                                3 dl mantelijauhetta
                                6 rkl soijajauhoa
                                2 rkl seesaminsiemeniä
                                n.300 g emmental-juustoraastetta
                                           (joskus laitan vähemmänkin)

Vatkaa kananmunat rikki käsivispilällä. Lisää jugurtti. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-jugurttiseokseen. Lisää juustoraaste. Tee lusikalla 8 kekoa pellille, yleensä laitan kahteen uunipeltiin. Muotoile käsin leipästen näköiseksi ja anna kohota hetken. Uunissa 225 astetta, n.10-15 min.

Tämä on mielestäni parasta karppausleipää, nopeatekoista ja herkullista. Olemme käyttäneet myös hampurilaissämpylänä; itse tehty jauhelihapihvi vain väliin, juustoviipale, suolakurkku, ketsuppi (tietysti sokeriton) ja sinappi. Nam...

                               
                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti